Aktywne Wpisy
Mówcie co chcecie ale perspektywa dalszego ocieplania klimatu jest naprawdę niepokojąca. Wyobraźcie sobie, że za kolejne 20-30 lat w Afryce letnie temperatury sięgałyby po +55,60° C. Przecież to się prędzej czy później skończy jakąś naprawdę masową wędrówką ludów w kierunku Europy czy wojnami o wodę.
I żeby nie było - nie chce kolejnej gównoburzy o papierowe słomki, nie jestem ekoświrem.
Można długo dyskutować na temat wpływu człowieka na klimat, ale prawda
I żeby nie było - nie chce kolejnej gównoburzy o papierowe słomki, nie jestem ekoświrem.
Można długo dyskutować na temat wpływu człowieka na klimat, ale prawda
wykopowa_ona +40
Ja do Was po prośbie.
Mam koleżankę, która ma dziecko z porażeniem mózgowym. Młody jest w coraz gorszym stanie emocjonalnym i przegryza wszystkie koszulki jakie ma. Dziennie ich niszczy 2-3.
Młody nosi na ten moment koszulki rozmiar 116. Ja swoje po moim najmłodszym dzieciaku już jej oddałam i właśnie się kończą.Jak się zszyje, to młody dostaje amby - jakkolwiek się nie szyje to i tak go do szału doprowadza, bo ma problemy
Mam koleżankę, która ma dziecko z porażeniem mózgowym. Młody jest w coraz gorszym stanie emocjonalnym i przegryza wszystkie koszulki jakie ma. Dziennie ich niszczy 2-3.
Młody nosi na ten moment koszulki rozmiar 116. Ja swoje po moim najmłodszym dzieciaku już jej oddałam i właśnie się kończą.Jak się zszyje, to młody dostaje amby - jakkolwiek się nie szyje to i tak go do szału doprowadza, bo ma problemy
#antyszczepionkowcy #szczepienia #medycyna #zdrowie
1) Mowa o szczepieniach w ogóle, a Ty przytoczyłeś tylko jedną z wielu szczepionek.
2) Twierdzisz, że w Polsce był jeden przypadek... tymczasem było takich przypadków tysiące... (licząc z latami 60/70)
Oficjalne raporty PZH mówią o dziesiątkach przypadków w ostatnich
http://szczepienie.blogspot.com/2018/06/poszczepienne-polio-w-wenezueli_14.html
i zobacz jeszcze raz ten cytat
Co do danych - statystyki nie są rzetelne, ścisłe poleganie na nich nie do końca ma sens, bardziej liczą się szacunki. Typ 3 to typ ze szczepionki w tamtych latach nie potrafiono inaczej zidentyfikować po prostu więc znowu czepiając się ściśle definicji można wybronić pytanie tylko czy liczą się fakty czy prawnicze fikimiki z definicjami. Bo po takim czasie nikt już na 100% nic nie powie, wiadomo jednak że w tamtym czasie typu 3 dzikiego w PL prawie czy wcale nie było, był w szczepionce. Sens stosowanie tego szczepu był krytykowany przez ekspertów, większość ludzi nawet pojęcia nie ma ile szczepów jest w szczepionce przeciwko polio tym bardziej nie robi im róznicy czy to był cVDPV czy VAPP ;)
Co do VAPPów wg PZH: "W Polsce w latach 2003-2014 zarejestrowano 5 VAPP-ów: w 2003 r. jeden w woj. pomorskim u niemowlęcia, w 2004 r. jeden w woj. śląskim u czteroletniego dziecka, w 2009 r. jeden w województwie warmińsko-mazurskim u sześcioletniego dziecka, w 2010 r. jeden w woj. mazowieckim u pięcioletniego dziecka i w 2013 r. jeden w woj. mazowieckim u pięcioletniego