Wpis z mikrobloga

Czy urząd skarbowy może mnie zapytać jakie dokładnie usługi były świadczone?

Np. wymagać skrinow z projektu albo co dokładnie sprzedałem? Jeśli mam agencje kreatywną/reklamową to powinienem wiedzieć, że dla klienta X wymyśliłem nazwę firmy i pomysł na logo, a dla klienta Y stworzyłem kampanie reklamową na Facebooku, więc powinienem mieć jakieś skriny, użyte nagłówki itd? #biznes #firma #dzialalnoscgospodarcza #prawo #podatki
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@mus_tang: ale jakich wyjaśnień, właśnie o to pytam.

@ecco: nie mam jeszcze nawet firmy, chce się dowiedzieć jak to działa, jak się zabezpieczyć i jakie dowody archwizowac.
  • Odpowiedz
@Onbehalf: Jeśli Cię kontrolują, to musi być podany zakres kontroli. Masz obowiązek podawać wyjaśnienia będące w zakresie. Pytania spoza zakresu radziłbym twardzo kwitować, "to pytanie wykracza poza zakres kontroli".
  • Odpowiedz
a jakie mogą być zakresy kontroli oprócz kontroli faktur sprzedażowych i zakupowych?

@Onbehalf: dowody ze faktycznie do tych transakcji doszlo. Na samych fakturach mozna niezłe wałki robić
  • Odpowiedz
  • 0
@Wychwalany: No dobrze ale to chyba wystarczającym dowodem jest wpływ pieniędzy na konto bankowe... w sp zoo jest to obowiązkowo sprawdzane.

@Shajo: powiesz coś więcej? Co jeśli nie mam maili?
  • Odpowiedz
chyba wystarczającym dowodem jest wpływ pieniędzy na konto bankowe

@Onbehalf: w 99,99% tak, nie masz co sobie głowy zawracać dalej tym tematem. Jak beda chcieli to i tak sie dojebia, ale póki nie chcesz zwrotów podatków to nie beda sie Toba interesować.
  • Odpowiedz
powiesz coś więcej? Co jeśli nie mam maili?

@Onbehalf: to są raczej wyjątkowe sytuacje jak żądają takich dowodów
najczęściej pytają o umowy
Jak nie masz, to nie dasz. Proste.
  • Odpowiedz