Aktywne Wpisy
concordxxx +11
Miał ktoś z was problem z gówniarzami jeżdżącymi na motokrosach po waszym waszym podwórku? Przejeżdżają codziennie kilka razy jakieś 10-15 metrów. Mieszkam na wsi w zacisznej okolicy gdzie są raptem 3 domy i to pierdzenie staje się już mega irytujące... Powiedzmy że ten przejazd przez moje (a raczej moich rodziców) podwórko jest dla nich skrótem bo mają do przejechanie te 500-1000 metrów mniej i zapewne to jest jedną z przyczyn (ale też

ZenonBis +7
Potrzebuję pomysłów na przestępstwa bez ofiar karane więzieniem (produkcja narkotyków odpada, pochopnie obiecałem rodzicom, że tego robić nie będę)

Np. wymagać skrinow z projektu albo co dokładnie sprzedałem? Jeśli mam agencje kreatywną/reklamową to powinienem wiedzieć, że dla klienta X wymyśliłem nazwę firmy i pomysł na logo, a dla klienta Y stworzyłem kampanie reklamową na Facebooku, więc powinienem mieć jakieś skriny, użyte nagłówki itd? #biznes #firma #dzialalnoscgospodarcza #prawo #podatki
Komentarz usunięty przez autora
@ecco: nie mam jeszcze nawet firmy, chce się dowiedzieć jak to działa, jak się zabezpieczyć i jakie dowody archwizowac.
@Onbehalf: dowody ze faktycznie do tych transakcji doszlo. Na samych fakturach mozna niezłe wałki robić
@Shajo: powiesz coś więcej? Co jeśli nie mam maili?
@Onbehalf: w 99,99% tak, nie masz co sobie głowy zawracać dalej tym tematem. Jak beda chcieli to i tak sie dojebia, ale póki nie chcesz zwrotów podatków to nie beda sie Toba interesować.
@Onbehalf: to zalezy od interpretacji US, kazdy ma swoją
@Onbehalf: to są raczej wyjątkowe sytuacje jak żądają takich dowodów
najczęściej pytają o umowy
Jak nie masz, to nie dasz. Proste.