@Sababukin: bzdura ( ͡º͜ʖ͡º) Jest free, ale wtedy ta wersja nie ma ochrony real time, więc OP musiałby sobie np. codziennie ręcznie odpalać skanowanie ( ͡°͜ʖ͡°)ノ⌐■-■
@dolOfWK6KN: Niech się uczy ( ͡°͜ʖ͡°) Można też go odpowiednio skonfigurować na wejściu i wyłączyć zbędne powiadomienia. Instalowałem CIS u osób nie mających bladego pojęcia o obsłudze komputera i nigdy nie było problemów.
@dolOfWK6KN: I dodatkowo powerpointa oraz excela - napisała mi na kartce, że tego potrzebuje ( ͡º͜ʖ͡º) Więc tak, nie zna się na kompach, na lapku jest pełno syfu i chcialbym wgrać jakieś zabezpieczenie, które uchroni na długo sprzęt od tych wgrywanych gówien
@dolOfWK6KN: Używam comodo internet security, w czym masz problem z tym programem? Póki co wyłapał wszystkie próby infekcji, a łażę nie tylko po normalnym internecie i robię na pc zdecydowanie więcej niż przeciętna nastolatka używająca fb. Ostatnio zablokował próbę instalacji koparki kryptowaluty podczas buszowania po zeronet. Ogromna ilość opcji konfiguracyjnych, bardzo rozbudowany firewall, tryb sandbox dla każdej aplikacji, to wszystko po prostu miażdży takie avasty i avg. Z darmowych nie znalazłem
@mirekkomputronikel: jak dla nastolatki co tylko fb, insta i youtube przeglada to ja bym jakies ubuntu albo minta zasadzil i dal nakladke przypominajaca windowsa
czemu te #!$%@? muszą wywozić śmieci o piątej czterdzieści #!$%@? pięć? zbudowali najgłośniejszą śmieciarkę świata i musieli się pochwalić? #!$%@? mać w tym kraju nie da się żyć
#informatyka #laptopy #kiciochpyta #antywirus #software
Jest free, ale wtedy ta wersja nie ma ochrony real time, więc OP musiałby sobie np. codziennie ręcznie odpalać skanowanie ( ͡° ͜ʖ ͡°)ノ⌐■-■
@whole_train: Dla nastolatki, która zapewne o kompach wie tyle, że potrafi obsłużyć facebooka?
Więc tak, nie zna się na kompach, na lapku jest pełno syfu i chcialbym wgrać jakieś zabezpieczenie, które uchroni na długo sprzęt od tych wgrywanych gówien
Używam comodo internet security, w czym masz problem z tym programem? Póki co wyłapał wszystkie próby infekcji, a łażę nie tylko po normalnym internecie i robię na pc zdecydowanie więcej niż przeciętna nastolatka używająca fb. Ostatnio zablokował próbę instalacji koparki kryptowaluty podczas buszowania po zeronet. Ogromna ilość opcji konfiguracyjnych, bardzo rozbudowany firewall, tryb sandbox dla każdej aplikacji, to wszystko po prostu miażdży takie avasty i avg. Z darmowych nie znalazłem
@eth0: Właśnie to. Chyba nie zrozumiałeś co miałem na myśli i niepotrzebnie się spinasz.
Zaspany byłem;) Wybacz to toczenie piany w sumie o nic, kompletnie źle zrozumiałem wątek i coś mi się ubzdurało.