Wpis z mikrobloga

Ile tak realnie może zarobić jakiś prosty programista w małej firmie?
Nie pytajcie o szczegóły bo się na tym kompletnie nie znam, ale kumpel otworzył firmę i tak trochę w żartach trochę serio pyta się ile powinien im płacić.
Ja oczywiście mówię mu prosto z mostu że dla mnie facet pracujący niefizyczne to żaden facet i więcej jak 2 koła bym nie dał. I tak się posmialismy, ale w sumie zaciekawił mnie ten temat. Serio stawki są tak wysokie jak tutaj piszą?
Wiem że można zarobić sporo klikaniem w komputer ale jaki % z nich zarobi powiedzmy więcej niż 4k?

#programowanie #programista #informatyk #praca #zarobki #przemyslenia
  • 15
  • Odpowiedz
@korporacion student to tak 3k, po bootcampach bierzesz stażystów za najniższą ( ͡° ͜ʖ ͡°) i modlisz się, żeby chociaż złotówka z tego co im płacisz opłacała się.
Początkujący dostaje te 4k jak jest genialnym dzieckiem kompilatora i ide ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@warning_sign w poprzednim miejscu pracy mieliśmy takich po bootcampach. Strach było im dać htmla do tworzenia, bo i tak trzeba było po nich poprawiać. Z bootcampów wynieśli wiedzę porównywalną z tą, która ogarniesz z jakichś darmowych kursów do zrobienia w weekend.
Jeden. Dosłownie jeden z nich miał zadatki na programistę.
Na bootcampach nie uczą logiki, algorytmiki, ani matematyki, więc po takim kursie mamy gównoklepacza do gówno stronek. Potem taki klepacz tworzy gówniany
  • Odpowiedz