Wpis z mikrobloga

konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
Chcę sobie sprawić #stacjadokujaca, ale niestety nie ma dedykowanych do mojego laptopa i będę musiał zadowolić się replikatorem portów. Znalazłem ciekawe urządzenia, dużo wejść USB (brakuje mi w laptopie ze dwóch), wejścia na monitory itp.,ale zastanawiam się nad przepustowością. Z tego co rozumiem replikator łączy się się z laptopem przez USB 3.0, więc tym jednym kablem będą musiały iść dane do monitorów i wszystkich wejść. To będzie naprawdę działało, czy mam oczekiwać opóźnienia/ścinek?
Plus rozumiem, że jakiekolwiek kopiowanie na pendrive czy dysk zewnętrzny przez replikator będzie niemożebnie wolne?

#informatyka
  • 6
  • 0
@Atreyu: hmm... Znalazłem taki opis laptopa na internecie

Unfortunately the USB Type-C does not support Thunderbolt.

Czyli co, monitor nie zadziała? Niby mała szkoda, mam dwa wejścia w laptopie, więc tutaj mi nie brakuje slotów, ale musiałbym go zawsze osobno przepinać
@frogi16: no nie, pozostaje normalnie podłączenie monitora + hub usb. O ile masz porty 3.0 i HUB będzie 3.0 to przepustowości będą w porządku, do podłączenia zewnętrznego dysku talerzowego może być konieczność żeby HUB był aktywny - z własnym zasilaniem.
  • 0
@Atreyu: nie no, stacja jest dobra i z własnym zasilaniem, ale zdziwiłeś mnie z tym monitorem, bo nigdzie, nawet na stronie producenta nie ma nawet słowa o wymaganiach, żeby to działało jak reklamują