Wpis z mikrobloga

Śmieszy mnie ten hate na reprezentacje po jednym meczu. Ludzie zachowują się jakbyśmy przegrali z jakimś San Marino, a nie Senegalem, który kadrowo ma lepszy zespół od Polski. Wydaje mi się, że to dlatego, że media napompowały balonik wmawiając, że Polska to teraz topowy zespół europejski.

Osobiście spodziewałem się trudnego meczu i myślę, że i tak zagraliśmy całkiem dobrze. Szkoda, że za darmo oddaliśmy jedną bramkę, a drugą też po dużym błędzie. Nadal uważam, że Japończyków pokonamy, a z Kolumbią trzeba liczyć na szczęście.

Z drugiej strony nie wiem skąd wziął się taki optymizm przed mundialem, ponieważ przegraliśmy sparing ze słabszą od Senegalu Nigerią, oraz remis z drugim składem Chile, które nie pojechało na mundial.

#reprezentacja #mundial #pilkanozna
  • 11
@wisakoy: Przecież nawet na wykopie niektórzy pisali "hehe, senegal na lajcie bo zremisowali z madagaskarem w eliminacjach". A o meczu z Japonią nie ma co mówić tylko skupić się na Kolumbii, bo jak przegramy drugi mecz to z Japonią zagramy po prostu sparing. Nie zagraliśmy dobrze. Przez cały mecz jedno podanie na linii Milik - Lewandowski. Piszczek totalnie wypompowany.
@wisakoy: właśnie chodzi o to, że gra Polski była absolutnie #!$%@? przez większośc meczu. Co nie zmienia faktu, że hejt po porażce byłby olbrzymi pewnie nawet gdyby reprezentacja zaprezentowałaby się lepiej.
@adeekk1989: widzę, że niektórzy nie zrozumieli. Nie chodzi mi o to, że Polska jest dobra, tylko że to Senegal był w tym meczu faworytem, a tak naprawdę nie potrafili sobie stworzyć dobrej sytuacji.

Dodatkowo w Senegalu mamy piłkarzy, którzy grają w topowych ligach w Europie po 30-40 meczy, a nie po 6 meczy, tak jak u nas, albo błąkają się w drugich ligach. Poza Lewandowskim, Glikiem i Zielińskim, nie mamy piłkarzy
@Rabbitzrondelkiem: nie omijam, po prostu uważam, że każdemu może zdarzyć się słaby mecz (Niemcy, Argentyna, Brazylia) oraz nie jesteśmy dobrą drużyną i ja bym się cieszył z remisu oraz uważał remis za sukces. Spodziewałem się porażki, więc chyba dlatego nie jestem zawiedziony. Ciężko też rozliczać zespół za błędy indywidualne, bo te akurat zdarzają się każdemu.
@wisakoy bardzo słaba pierwsza połowa, druga bym powiedziała sporo lepsza. Nasi jakby dostali trochę energii. Jakbym miała ogólnikowo ocenić mecz to po prostu Senegal był lepiej przygotowany, szybciej jakoś sklejali grę. Zresztą uważam, że niedziela może nas pozytywnie zaskoczyć i bardzo chcę żeby nasi zagrali cały mecz tak jak druga połowę z Senegalem (chodzi o tempo i dynamikę gry, atakowanie z uporem). Ale co ja tam wiem..