Wpis z mikrobloga

W xiaomi cały czas mi przeglądarkę "ubija" i za każdym razem jak wchodzę z innej aplikacji albo pulpitu to laduje program ze stronami na nowo. Nie zostaje w pamięci. Mam dodana apke do autostartu,wyjatek na baterie, dzialanie w tle i zakłódkowana.. ramu nie blokueje. Da sie to jakos poprawic jeszcze? Jakis mod czy cos
#xiaomi #miui #android
  • 8
@Kic3k: tzn przeglądarka nie xiaomi tylko uc browser używam, może to też wina apki. No w przyborniku mam napsiane, że jest wolny ram np 400mb z 2gb no to git powinno być
PO odpaleniu tych kilku kolejnych apek? czy samej przeglądarki?
weź wejdź w listę aktywnych aplikacji przeciągnij przeglądarkę w dół, żeby była klodka i zobacz
@Koller
@Koller masz za mało ramu żeby wszystko cały czas tam miało być przez cały czas, jeżeli odpalisz kilka aplikacji które będą zajmowały więcej niż masz wolnego ramu to siła rzeczy coś w tle będzie musiało się zamknąć

zobacz z k łódeczka na samej przeglądarce
@Kic3k: no wywaliłem kilka apek z kłódek i zostawiłem parę + przeglądarke i działa.. No to telefon mnie w #!$%@? robi z ramem. Napisane jest, że 450ramu dostępne i ubija mi apkę. Teraz Mam 794 i apka chodzi. Chyba, że jest jakaś inna pamięć cache czy coś takiego... Tylko nie wiem jak to zwiększyć..
A reszta apek też mi jest potrzebna, a skoro tyle ramu pokazuje wolnego to myślałem, że będzie