Aktywne Wpisy

jfrost +167
Czy jakiś wykopowy lingwista (ze specjalizacją #alkoholizm) mógłby pomóc w przetłumaczeniu tej wypowiedzi na język polski?
#nieruchomosci
#nieruchomosci

Czemu płaczący tutaj tagowicze ni wpakowali się w bk2%? Jakie były u was powody? Przecież z punktu widzenia osoby zainteresowanej, to był program w pytę. Brak wymogu wkładu własnego (jak jakiś miałeś to już w ogóle ekstra) czy korzystniej liczona zdolność kredytowa. Dla pary to wystarczyło, żeby oboje zarabiali pewnie ze 4,5 netto na Uop i już mieli 600k zdolności. Gdyby mi starzy wcześniej kawalerki nie kupili, to pchałbym się po same

Mirko, taki temat jest. Mam bazę danych programu X - MySQL. Muszę ją przerzucić do bazy danych programu Y - Postgres. Niestety, nie mogę zrobić tego 1:1. Program X na przykład dla klienta ma kolumny w tabeli o nazwach "name" i "lastname", a program Y "firstname" i "lastname". Jest tego kilkadziesiąt tysięcy wierszy w różnych tabelach. Jak to zrobić najbardziej bezboleśnie? Wyeksportowałem sobie CSV z PHPMyAdmin, ale przy próbie importu (mam SQLPro for Postgres) wyrzuca syntax error. Ktoś przerabiał coś takiego?
Rozumiem wyeksportowałeś do csv, zmieniłeś nazwy kolumn i sprawdzięłś czy liczba kolumn miedzy jedną i drugą bazą (tabelą) jest taka sama?
To niestety nie pomogę, bo nie znam tych narzędzi (narzędzia)
A jak użyjesz jakiś migratorów to może się okazać, ze więcej czasu znajdziesz na szukaniu tego jedynego odpowiedniego, który uwzgledni wszystkie różnice.
No i jeszcze kwestia pytań na które trzeba odpoweidzieć gdy takie się pojawią. Np różne typy zmiennych, kodowania, obiekty typów, triggerów czy co
Albo narzędzie, które skopiuje ci całe obiekty z Bazy a do bazy B w formie 1:1 i dopiero w bazie B odpowiednie selecty i inserty, które przekształcą obiekty w taki sposób, aby nadawały się do pracy dla aplikacji Y