Wpis z mikrobloga

Normiki wmawiają nam, przegrywom, że żeby zdobyć dziewczynę musimy chodzić w marynarkach, drogich koszulach, wydawać setki złotych na ubrania. Tylko zastanówmy się- ilu normików widzieliście tak ubranych? Ilu facetów z dziewczynami, których mijacie codziennie ma na sobie marynarkę, albo chociaż koszulę? Nie, oni chodzą w zwykłych koszulkach i bluzach, a pomimo to mają różowe paski. Czasami myślę, że te marynarki mają nas jakby ,, znakować". Zapraszam do dyskusji.
#przegryw #stulejacontent #tfwnogf
  • 50
@magnificent_mind: ło panie, to ty mówisz o jabłkach a ja o pomarańczach

a) przez atrakcyjność mówiłem tylko o wizualnej. Nawet bez brania pod uwagę mowy ciała
b) to jest znane zjawisko, że ludzie lubiani wyglądają ładniej a nielubiani gorzej. Nasze zmysły estetyczne są specyficzne i opierają sie w ogromie na emocjach.
@Naxster: zdarza mi się skakać z tematu na temat. pomyślę o czymś i czuję potrzebę to powiedzieć, robię to zwykle nieświadomie, sorki. XD

a) oceniasz tak kogoś tylko przez pryzmat zdjęcia, czy na żywo też?
@Anoncio: Tak w skrócie, ja noszę koszulę bo czuję się w nich dobrze. Dzięki temu, że czułem się dobrze bo dobrze wyglądałem pozwoliło mi znaleźć różowego paska, który również twierdzi, że wyglądam dobrze.

Żadna filozofia, kupujesz dobre (pasujące) Tobie ubrania i dzięki temu polepszasz swój stan wizualny. Inni ludzie dobrze się czują w bluzach i im pasuje. I to nie jest zależne od tego ile zarabia.