Aktywne Wpisy
Ariel1990lbn +1444
Pan sędzia dr Maciej Mitera skazał mordercę drogowego Żaka na 20 lat więzienia, argumentując to m.in.:
"Co trzeba mieć w głowie, żeby rozpędzić Arteona - to "mały czołg", do 200 km na godzinę? Wtedy nie ma szans na reakcję, nikt nie miałby szans z tym Arteonem. Uważam, że tylko ta kara zabezpieczy społeczeństwo przed takimi kierowcami jak pan. Tym wyrokiem chronię społeczeństwo przed panem. Obserwowałem pana podczas procesu - zero refleksji –
"Co trzeba mieć w głowie, żeby rozpędzić Arteona - to "mały czołg", do 200 km na godzinę? Wtedy nie ma szans na reakcję, nikt nie miałby szans z tym Arteonem. Uważam, że tylko ta kara zabezpieczy społeczeństwo przed takimi kierowcami jak pan. Tym wyrokiem chronię społeczeństwo przed panem. Obserwowałem pana podczas procesu - zero refleksji –
źródło: xcontain-1000-1000-max-sedzia.jpg.pagespeed.ic.E7Eeph_yd7
Pobierz
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Mam klase singleton odpowiedzialna za wysylanie requestow do zewnetrznego api
Podobno singleton jest zly, ale wydaje mi sie ze nie w tym przypadku. Po co mi wiecej instancji? Instancjuje raz, podaje klucze, i potem wysylam requesty z roznych miejsc
Czegos nie dostrzegam?
@usmiechniety_syzyf: Kto Ci każe robić więcej instancji?
Singleton blokuje taką możliwość, ale to nie znaczy, że jak zamierzasz mieć tylko jedną instancję w swoim przypadku użycia, to masz robić od razu singleton. Możesz przecież po prostu nie tworzyć kolejnych instancji zwykłej klasy.
@Jurigag: True story. Ostatnio z taką personą była mi dane rozmawiać. (-‸ლ)
Samo utrzymywanie jednej instancji jest okej, dowolny kontener zależności jest w stanie to zrobić, natomiast sam access globalny kłóci się z wieloma innymi - powszechnie uznawanymi za dobre - zasadami, przede wszystkim z Dependency Inversion
@alex-fortune: Nie ma niczego takiego
No w sumie mam ta klase w kontenerze. Binduje ją jako singleton, wiec jezeli zostanie raz wyjeta z kontenera to potem dostane ta sama instancje
Niech zgadnę. Używasz Kurvalera (a.k.a. Laravela). Rozpoznaję po słowie "binduję" oraz właśnie złym pojmowaniu singletona. To piękny przykład szerzenia bredni przez ten framework.
Singleton to klasa, która ma prywatny konstruktor, statyczną metodę publiczną (zwykle
getInstance()) do uzyskiwania instancji i statyczny, prywatny atrybut posiadający referencję o tego obiektu. Czyli nie da się zrobićnew Foo(), bo konstruktor jest prywatny,Komentarz usunięty przez autora