Aktywne Wpisy

maybe +184
Mirki, "fachowcy" kładli mi listwy przypodłogowe. Generalnie wyszło super, no ale - narożniki - zdjęcia w komentarzach. Mówili, że się nie dało tego materiału równo ściąć na 45 stopni i żebym sobie zamówił zaślepki, bo tak będzie lepiej wyglądać. Sęk w tym, że producent nie oferuje do tego konkretnego modelu zaślepek. Jakieś pomysły, jak to zamaskować? Kleili Mamutem, więc raczej nie oderwę. Myślałem wypełnić luki Mamutkiem, wygładzić go jak wyschnie i nakleić
źródło: IMG_4496
PobierzCzy są jakieś fastfoody w Krakowie, które są czymś innym niż frytki, zapiekanka, kebab, pizza, kiełbaska z nyski i jest to coś z prostych składników bez masy chemikaliów - jak najmniej przetworzone. Coś co można zjeść na ulicy czyli też nie stołówka.
#krakow #jedzenie #kebab #pytaniedoeksperta
#pytanie
#krakow #jedzenie #kebab #pytaniedoeksperta
#pytanie

Mam klase singleton odpowiedzialna za wysylanie requestow do zewnetrznego api
Podobno singleton jest zly, ale wydaje mi sie ze nie w tym przypadku. Po co mi wiecej instancji? Instancjuje raz, podaje klucze, i potem wysylam requesty z roznych miejsc
Czegos nie dostrzegam?
@usmiechniety_syzyf: Kto Ci każe robić więcej instancji?
Singleton blokuje taką możliwość, ale to nie znaczy, że jak zamierzasz mieć tylko jedną instancję w swoim przypadku użycia, to masz robić od razu singleton. Możesz przecież po prostu nie tworzyć kolejnych instancji zwykłej klasy.
@Jurigag: True story. Ostatnio z taką personą była mi dane rozmawiać. (-‸ლ)
Samo utrzymywanie jednej instancji jest okej, dowolny kontener zależności jest w stanie to zrobić, natomiast sam access globalny kłóci się z wieloma innymi - powszechnie uznawanymi za dobre - zasadami, przede wszystkim z Dependency Inversion
@alex-fortune: Nie ma niczego takiego
No w sumie mam ta klase w kontenerze. Binduje ją jako singleton, wiec jezeli zostanie raz wyjeta z kontenera to potem dostane ta sama instancje
Niech zgadnę. Używasz Kurvalera (a.k.a. Laravela). Rozpoznaję po słowie "binduję" oraz właśnie złym pojmowaniu singletona. To piękny przykład szerzenia bredni przez ten framework.
Singleton to klasa, która ma prywatny konstruktor, statyczną metodę publiczną (zwykle
getInstance()) do uzyskiwania instancji i statyczny, prywatny atrybut posiadający referencję o tego obiektu. Czyli nie da się zrobićnew Foo(), bo konstruktor jest prywatny,Komentarz usunięty przez autora