Wpis z mikrobloga

Jak to jest ze wsparciem sprzętowym naszego ulubionego oprogramowania Adobe.
Adobe wspiera Intela bardziej niż AMD Ryzen? Ktoś miał do czynienia z dwoma platformami?
Składam nową puchę i w procek wrzuciłem tam Intela, na mirko mi piszą o Ryzenie - jakoś nie jestem przekonany.
Trzeba mi pewnych argumentów z branży zakres: fotografia i grafika użytkowa, DTP.

#grafika
sorasill - Jak to jest ze wsparciem sprzętowym naszego ulubionego oprogramowania Adob...

źródło: comment_oYMwiIaEn6YBPgsknpi2oQ2KohSnhT68.jpg

Pobierz
  • 11
@sorasill: Panie, dajesz 50zł więcej i masz procek dużo wyżej taktowany, który ma 2x wątków, więcej cache i jest na przyszłościowej platformie, na której do 2020r. możesz robić upgrade. Mówię oczywiście o Ryzen 5 2600. Nie wiem co się bardziej lubi z Adobe, ale same parametry są dla mnie na tyle przekonujące, że wybrałbym właśnie jego w tej cenie.
@sorasill: formatowanie, otwieranie plikow, czytanie rawow, efekty, itp itd. mysle, ze latwo mozna to przelozyc na ai, bo tam jak cos jest ciezkiego, to wlasnie sa to efekty (cienie, rozmycia, gradienty) i linkowane obrazy. Same krzywe to jest nic przy tych wszystkich dodatkach i na nich nie odczujesz roznicy biorac intela czy amd.
@sorasill:tzn. Tak- adobe ma wsparcie dla kart graficznych, ponoc preferowana jest nvidia. Jesli chodzi o procesory to z nowymi amd nie pracowalem ale na topowych sprzetach intela optymalizacja w moim odczuciu lezy. Ciezko jest odczuć roznice pod tym wzgledem nie wazne czy masz i 5 czy i7. Powylewalbym swoje zale ale az sie gadac nie chce.