Wpis z mikrobloga

Jestem szczęśliwym posiadaczem logitecha g27. Dzisiaj stało mi się z nim coś dziwnego. Mianowicie kierownica wykrywa skręt tylko maksymalnie w lewo lub prawo. Jest tak we wszystkich grach jak i samym programie od logitecha. Próbowałem zainstalować ponownie sterowniki, otworzyłem ją i sprawdziłem wszystkie kable i śrubki. Żadnych efektów, kierownica cały czas wykrywa tylko maksymalny skręt w lewo lub prawo. Przyciski na kierownicy, pedały i shifter działają poprawnie. Czy ktoś się z czymś takim spotkał, wie co może być przyczyną i jak to naprawić?
#logitech #simracing
  • 6
  • Odpowiedz
@los_amigos: Dzięki za podpowiedź. Złożyłem jakiegoś pieda-kompa z zalegających części. Zainstalowałem windowsa XP, pobrałem program logitecha i wszystko tam działa bez problemu. Czyli u mnie na kompie musi zalegać jakiś sterownik czy inny gówno plik, który wszystko psuje. Ma ktoś jakiś pomysł jak można go znaleźć? Próbowałem usuwać wszystkie foldery logitecha jakie znalazłem i nie daje to efektów. Usuwałem z dokumentów, z folderu roaming i folder gdzie sam program był zainstalowany
  • Odpowiedz
@MrMrowaPL odinstaluj caly soft logitecha, w menadzerze urzadzen usun kierownice, odepnij kier, restart i podlacz zeby wykryl jako nowy sprzet. Wtedy powinien zainstalowac wszystkie stery od nowa.
  • Odpowiedz
@los_amigos: Tego już próbowałem, znalazłem jakiś program od logitecha wheelcleaner i nic nie daje efektów. Za każdym razem jak instaluje od nowa Logitech Profiler ma on jakimś cudem w pamięci zapisane poprzednie profile. Wydaje mi się, że to jest głównym problemem, bo usunięcie wszystkich sterowników logitecha i wgranie od nowa nie daje żadnych rezultatów. Nie mogę znaleźć miejsca gdzie Logitech Profiler zapisuje te wszystkie informacje.
  • Odpowiedz