Aktywne Wpisy
xDjSeba +9
Szukam eksperta od psychoanalizy lub po prostu kobiety, która wyjaśni mi sposób myślenia kobiet.
Sytuacja wygląda następująco, umówiłem się na randkę z tindera. Spędziliśmy razem 3h, najpierw w kawiarni potem spacerowaliśmy po parku. Wyszło na to że mamy podobne zainteresowania, byłem wstanie ją rozśmieszyć kilkoma żartami. Moje ogólne wrażenia były takie, że oboje się dobrze bawiliśmy.
Niestety na drugi dzień już nie dostaję odpowiedzi na swoje wiadomości (╯°□°
Sytuacja wygląda następująco, umówiłem się na randkę z tindera. Spędziliśmy razem 3h, najpierw w kawiarni potem spacerowaliśmy po parku. Wyszło na to że mamy podobne zainteresowania, byłem wstanie ją rozśmieszyć kilkoma żartami. Moje ogólne wrażenia były takie, że oboje się dobrze bawiliśmy.
Niestety na drugi dzień już nie dostaję odpowiedzi na swoje wiadomości (╯°□°
BlackpillRAW +27
Pracuję obecnie w biurze firmy którą można określić poniekąd jako Januszex. Branża dość specyficzna - nie wiele firm w Polszy w niej działa. W skrócie - moja praca polega na obróbce dokumentacji przynoszonej przez pracowników fizycznych, komplementowaniu jej, sprawdzaniu poprawności, skanowaniu, wysyłaniu itd. Żadna praca twórcza/umysłowa ale przynajmniej siedzę sobie wygodnie za biurkiem i autystycznie przekładam papierki. Ot idealna praca dla introwertyka/spierdoxa, bez specjalnych umiejętności. Moi dwaj współpracownicy są w wieku okołoemerytalnym,
Ponieważ mirko już nieraz pomogło mi w sprawach techniczno-budowlanych, to zwracam się do was z kolejną prośbą o pomoc ;) Tym razem temat dotyczy uszczelniania połączeń wodnych. Mam mosiężny trójnik i chcę bezpośrednio do niego podłączyć zawór - zestaw taki , jak na załączonym obrazku. Pytanie - jak to się uszczelnia? Na ogół miałem do czynienia z połączeniami, gdzie element z gwintem wewnętrznym wkręcało się do samego końca, gdzie dociskała uszczelka (np. elastyczne wężyki do podłączania baterii). Ten trójnik nie ma żadnych uszczelek, chyba, że coś przegapiłem. Dodatkowo zawór, którym dysponuję, ma bardzo długi gwint, więc kołnierz, który jest na jego końcu nie może dociskać o trójnik (myślałem, ze może tam się daje jakąś uszczelkę). Czy takie połączenie się po prostu bardzo mocno owija taśmą uszczelniającą przed wkręceniem, czy jest tu jakiś inny patent?
Pakuły i pasta do pakuł najpewniejsze
A co do lepszego trzymania szczelności przez pakuły to dupa jasio. Dobrze nawinięta nitka jest szczelna. Nitkę nawijaj w prawo, zaczynając od początku gwintu i jej nie żałuj.
@nokash: TO pytanie
A tak naprawdę na pakuły, wciąż się tego używa bo taśma teflonowa mimo że bardziej higieniczna nie robi roboty, chyba że masz doświadczenie w tym.
I jeszcze w ramach wyjaśnienia - nić a taśma teflonowa to dwa różne produkty.