Aktywne Wpisy
MisterMinister +2096
Właśnie zadałem pytanie do UOKIK odnośnie terminologii używanej przez serwisy wypożyczające gry na licencji na czas nieokreślony (steam). Mianowicie czy w przypadku gdy nie jesteśmy faktycznym właścicielem licencji na daną kopię to czy sklep ma prawo wykorzystywać taką terminologię (zakup, sprzedaż, kupno). Ostatnio czytałem artykuł gdzie steam jawnie potwierdził że konto i licencje nie podlegają dziedziczeniu, co według mnie jest sprzeczne z terminem zakup, ponieważ zakup wiąże się z prawem do posiadania,
ZdrowaPianka_pl +55
Kochane Mirki i Mirabelki!
Mamy tu fanów piwa bezalkoholowego i piłki nożnej? Zaczyna się EURO, piękny czas dla kibiców, nie zawsze korzystny dla Polaków, ale na pewno są kraje, które będą cieszyć się z sukcesów swojej drużyny. Obyśmy również mieli ku temu powody ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Z okazji tego wyjątkowego czasu postanowiliśmy zrobić kolejne #rozdajo! Tym razem mamy dla Was 3 vouchery po 50 zł do
Mamy tu fanów piwa bezalkoholowego i piłki nożnej? Zaczyna się EURO, piękny czas dla kibiców, nie zawsze korzystny dla Polaków, ale na pewno są kraje, które będą cieszyć się z sukcesów swojej drużyny. Obyśmy również mieli ku temu powody ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Z okazji tego wyjątkowego czasu postanowiliśmy zrobić kolejne #rozdajo! Tym razem mamy dla Was 3 vouchery po 50 zł do
Holotyp (osobnik na którego podstawie opisano gatunek) został schwytany w 2007 roku.
Obecnie gatunek ten jest sklasyfikowany jako bliski zagrożenia. Z powodu bardzo ograniczonego obszaru występowania, zagrożeniem dla całej populacji może być pożar. W przypadku pojawienia się takiego niebezpieczeństwa gatunek kwalifikuje się do kategorii krytycznego zagrożenia.
Brookesia micra jest przykładem karłowacenia wyspowego – procesu zmniejszania się osobników gatunku o bardzo ograniczonym zasięgu występowania w celu przystosowania się do życia na tak małym obszarze.
#fajnyzwierz - tag z opisami ciekawych gatunków zwierząt
#ciekawostki #natura #zwierzeta #gady #gruparatowaniapoziomu