@szmecio 1) gdybym teraz kupował, to pewnie patrzyłbym na Samsunga /LG 2) Siemens iq300 3) Po długich poszukiwaniach (budżet i kolor były bardzo istotne) wybrałem Samsunga
@czuczer Po długich i ciężkich poszukiwaniach wybrałem Siemens iq300 SN636X03ME. Przeważyły opinie (najbliższa konkurencja miała wzmianki o cienkich ściankach), wykonanie i szuflada na sztućce. No i wyrwałem ją za mniej niż 1600. Działa póki co niewiele ponad pół roku, więc za wcześnie na opinie o trwałości.
@szmecio @Pan_Slon: Prawda. Np. większość pralek BSH wciąż ma rozbieralny bęben (które modele to można dostać info pod telefonem serwisu) Masa części jest dobrej jakości i są wysoko serwisowalne.
Najlepszy przypadek kumpla od serwisu - pluł jadem jak pojechał do pralki Electroluxa i okazało się że gumowy kołnież bębna dosłownie zaczął się rozpuszczać i rozpadać xD
Ja już się przekonałem nie raz, że najlepiej wychodzą bosch i siemens. Smegi Miele itp. to według mnie nie warty sprzęt bo nawet jak ma działać przez 15 lat to jednak wolę kupić połowę tańsze i co 7 lat sobie wymienić. Tańszy szmelc też nic nie wart bo po gwarancji na pewno się zepsuje. A Bosch i Siemens są o tyle fajne, że samemu można naprawić w nich prawie wszystko a części
wolę kupić połowę tańsze i co 7 lat sobie wymienić
@ADrianoOOOO: A ja wolę mieć święty spokój i nie rozbierać kuchni/łazienki po to, aby wyciągnąć zabudowane sprzęty, potem szukać innych, które będą pasowały i przy okazji wkurzać się na to, że muszę żyć bez pralki/lodówki piekarnika.
Ale jak to mówią - jeden lubi ogórki, drugi ogrodnika córki.
Czy ktoś mi może wytłumaczyć jak po tylu miesiącach totalnej suszy nie byliśmy gotowi na kilka dni deszczu? Przecież wszystkie rzeki w Polsce miały najmniejszy poziom od lat. Straszyli, ryby zdychały a teraz nagle powodzie? #powodz #susza #wisla #odra
Zapraszam do pisania swoich propozycji "na chlopski rozum" na temat zwalczenia powodzi na śląsku. Zaczne od mojej, skoro na Wiśle jest rekordowy niski poziom wody to może przekierujemy rzekę tak aby plynela do Wisły? #powodz
Pany jakiej firmy kupić :
1)pralkę
2) zmywarkę
3)lodówkę
:)
1) gdybym teraz kupował, to pewnie patrzyłbym na Samsunga /LG
2) Siemens iq300
3) Po długich poszukiwaniach (budżet i kolor były bardzo istotne) wybrałem Samsunga
Dużo zależy od budżetu jakim dysponujesz.
Komentarz usunięty przez autora
1) Bosh/Siemens
2) Bosh/Siemens
3) Bosh/Siemens albo Samsung z tym pro inverterem czy jakoś tak.
A dlaczego tak? Pracowałem przy projektowaniu elektroniki do sprzętów i robiliśmy "benchmarki" wewnętrzne elektroniki różnych producentów no i BSH
Masa części jest dobrej jakości i są wysoko serwisowalne.
Najlepszy przypadek kumpla od serwisu - pluł jadem jak pojechał do pralki Electroluxa i okazało się że gumowy kołnież bębna dosłownie zaczął się rozpuszczać i rozpadać xD
@ADrianoOOOO: A ja wolę mieć święty spokój i nie rozbierać kuchni/łazienki po to, aby wyciągnąć zabudowane sprzęty, potem szukać innych, które będą pasowały i przy okazji wkurzać się na to, że muszę żyć bez pralki/lodówki piekarnika.
Ale jak to mówią - jeden lubi ogórki, drugi ogrodnika córki.