Wpis z mikrobloga

Nie wiem o co chodzi, wbijam bieg w swojej suzuki jedynka, wiadomo trzask, wbijam 2 i czasami jest czasami nie ma stuku, mimo że zawsze robie to tak samo, przyśpieszam lekko wciskam sprzeglo od razu ujmuje gaz i wbijam bieg... 3 też raz stuknie raz nie, z wyższymi biegami nie ma już tego problemu. Niepokojące jest to, bo nie wiem co robię źle, skoro zawsze to wygląda tak samo i jest tak samo szybko.
olej - motul 5100 10w40
#motocykle #svlepszeodkobiety #kiciochpyta
  • 27
bo nie wiem co robię źle, skoro zawsze to wygląda tak samo i jest tak samo szybko.

@kameleon321: Sv tak mają. Poza tym masz złą synchronizację ruchów i dlatego napierd... to V-ka więc sa większe przeciążenia i gwałtowniejsza reakcja na dodanie/ujęcie gazu ze względu na charakterystykę pracy. Nie odejmuj gazu do końca tylko lekko ujmij, a klamkę sprzęgła tylko muśnij. Całość musi zajmować naprawdę ułamek sekundy.
Napierasz lekko na dźwignię, ujmujesz gazu na ułamek sekundy, noga idzie do końca skoku dźwigni płynnym ruchem i bieg przebija na wyższy.

@Gixaar: Typo nie umie ze sprzyngłem zmienić a ty mu mówisz by walił bez. Wtedy dopiero będzie mu ta skrzynia stukać :D