Wpis z mikrobloga

#drony
Tak jak pytałem tydzień temu tak kupiłem tego MJX Bugs3 i jestem mega zadowolony. Kilka pierwszych lotów to były raczej crash testy ( ͡° ͜ʖ ͡°) a dopiero od wczoraj udało mi się latać w miarę. Teraz latam sobie między drzewami w różnych kierunkach i czuję, że złapałem bakcyla.

Niestety nie może być zbyt różowo i nie jestem zbytnio zachwycony baterią, jaka do drona była dołączona. Niby producent w specyfikacji opisuje, że bateria starczy na 20 minut lotu niemniej po 12-13 minutach już jest sygnał o wyczerpanej baterii i muszę lądować. Czy są dostępny jakieś lepszej jakości zamienniki? Póki co zamówiłem na GB dodatkową baterie, żeby nie musieć czekać 5 godzin (czas ładowania) na 12 minutowy lot :P Może ktoś z was ma na sprzedaż taką baterię, która by się nadawała?
  • 6
@Ideaware baterię możesz kupić od Hubsana 501s, tylko wtyczkę musisz zmienić na xt30 (chyba). Żeby nie czekać na baterię 5h godzin polecam kupić ładowarkę lepszą. Tanie rozwiązanie to jakiś klon iMax B6. Można go dostać w okolicach 15 usd. Będziesz mógł ręcznie wybrać prąd ładowania. 1C jest przeważnie bezpieczne i pozwoli naładować baterię w czasie około jednej godziny.
@Wu70 no nie do końca. Te baterie do Bugsa 3 są w takich gównianych klatkach. Bez tych klatek maja taki sam rozmiar jak te do hubsana, które występują w pojemnościach 2200-2700 mAh. Jeśli porównasz to do 1800 mAh to różnica jest sporo w czasie latania a w wadze niewielka
@mike3e: @Ideaware: jeżeli są tu jakieś klatki to ok, można tak zrobić, przy takich czasach ze 3 baterie wystarczą
@Ideaware: chiny/allegro. Zobacz imax b6, są tanie klony albo wybierz jakąś o podobnej funkcjonalności