Wpis z mikrobloga

Inter po kolejnego magika z Brazylii. Tym razem Malcom z Bordeaux. Sam piłkarz wyraził już chęć dołączenia do Interu (kontrakt 2,5mln, 5 lat). Jeszcze została do ustalenia kwota za piłkarza, ale mówi się że będzie to 40-50mln euro z ewentualnymi bonusami.

Zobaczyłem kilka skrótów i filmików z jego powtórkami i trzeba przyznać, że nie wygląda na drugiego Gabigola. Stylem gry jak i warunkami fizycznymi przypomina bardzo mocno Douglasa Costę.

Dodatkowo:
- w przyszłym tygodniu spotkanie z #fcbarcelona w sprawie Rafinhii
- możliwe jest, że będzie konieczność sprzedania Vecino do #chelsea z powodu FFP
- Inter jest zainteresowany mocno M. Dembele z #tottenham (możliwa jest wymiana Joao Mario na Belga)

- Dalbert prawdopodobnie wyląduje w Monaco (wypożyczenie z opcją kupna)
- Niedługo spotkanie w sprawie Nagatomo z Galasataray

#seriea #pilkanozna #inter #plotkitransferowe
wisakoy - Inter po kolejnego magika z Brazylii. Tym razem Malcom z Bordeaux. Sam piłk...

źródło: comment_eoXaxjOe3e3yrv4vlbdr5DS7Y500Q9W2.jpg

Pobierz
  • 9
  • Odpowiedz
@wisakoy: Ale ten ostatni mecz w sezonie uratował tyłek Interowi. Gdyby Lazio dało radę to o takim Malcomie mogliby w Mediolanie jedynie pomarzyć. Gość może być konkretnym wzmocnieniem, na ligę i miejsce w LM na pewno wystarczy.
  • Odpowiedz
@wisakoy:

i trzeba przyznać, że nie wygląda na drugiego Gabigola

Co masz na myśli? Malcom wylgądał świetnie w Bordeaux, dlatego Tottenham i Arsenal go chcieli za grube pieniądze, ale jak to stwierdzić, że nie skończy tak samo jak Barbosa?
  • Odpowiedz
@Oskarek89: jeśli chodzi o Rafinhę to on sam i jego agent będą naciskali na Barcelonę, więc cena spadnie. Prawda jest taka, że Rafinha może nie wygrywał nam meczy sam, ale był kluczowym zawodnikiem. Do końca czerwca też musimy się rozliczyć z UEFA FFP.
  • Odpowiedz
@handsomejack: jeśli chodzi o Gabigola to tak na prawdę on nie wyglądał na wyróżniającego się piłkarza w Santosie. Pamiętam jak specjalnie oglądałem chyba Olimpiadę z jego udziałem i tak na prawdę grał słabo, ale był zawsze argument "on ma dopiero 18 lat, rozwinie się" (akurat wtedy zapadł mi w pamięć Luan z Gremio).

Malcom w tej chwili wygląda fenomenalnie, widać że ma przyśpieszenie, technikę i siłę. Różnica polega na tym, że
  • Odpowiedz