Wpis z mikrobloga

Tak więc zakładam tag do obserwowania/czarnolistowania #zfrancjidorosji - gdzie będziemy wybierać najlepsze jedenastki czołowych reprezentacji ostatniego 20 lecia. Od mundialu we Francji do zbliżającego się w Rosji.

Zaczeliśmy od reprezentacji Francji.

Najlepszym bramkarzem został Fabien Barthez! (50 % głosów)

Teraz wybieramy środkowych obrońców. Do czołowej jedenastki przejdzie dwóch najlepiej ocenionych.

Wiem, że brakuje Ramiego, BoumSonga itp - dlatego fajnie jakbyście mnie wspierali w nominacjach na następne pozycję. Będziemy wybierać później prawych obrońców - więc piszcie Wasze nominacje na to stanowisko w komentarzach.

#pilkanozna #mundial #glupiewykopowezabawy
Pobierz maxwol - Tak więc zakładam tag do obserwowania/czarnolistowania #zfrancjidorosji - gd...
źródło: comment_PWjIB8by1bOVddJ7JKv5WgnoRzaPiQkC.jpg

Środkowy obrońca

• Lilian Thuram 31.0% (40)
  • Raphaël Varane 9.3% (12)
  • Philippe Mexès 1.6% (2)
  • Mamadou Sakho 1.6% (2)
  • Marcel Desailly 23.3% (30)
  • Laurent Blanc 16.3% (21)
  • William Gallas 7.0% (9)
  • Laurent Koscielny 4.7% (6)
  • Samuel Umtiti 3.1% (4)
  • Mikaël Silvestre 2.3% (3)

Oddanych głosów: 129

• 6
@maxwol: dlatego też gdyby Thuram był wybrany również na PO, to na ŚO najlepiej byłoby dać trzeciego z tej ankiety, no bo inaczej to taka trochę upośledzona jedenastka :d
@Sojerr: Dla mnie Thuram ustępował minimalnie Desailly'emu - ten to był typowy postawny stoper. Murzyn na schwał, czyściciel. Za to na korzyść Liliana była jego uniwersalność, bo i świetnie radził sobie na prawej stronie. A i Blancowi nie można odmówić talentu, a także boiskowej inteligencji.