Wpis z mikrobloga

Dzień dobry,
osiągnąłem 10 level i dzięki temu mogę zgłosić portale w ingressie. Pierwszą serię zgłoszonych przeze mnie portali wysłałem do oceny przed weekendem (Świecie, kujawsko-pomorskie). Jako, że to mój pierwszy raz, nie zwróciłem uwagi, iż w mojej okolicy podgląd z google street view jest bardzo ubogi, stąd moje pytanie. Czy przez te braki na mapie, zgłoszone przeze mnie portale mogą zostać z tego powodu odrzucone?
Macie jakieś wskazówki co do zgłaszania portali, na co szczegółowo zwracać uwagę?
A być może ktoś trafił na zgłoszone przeze mnie portale i mógłby na tej podstawie dać mi kilka wskazówek na przyszłość?
#ingress #ingressopr #ingressaddportal
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@myszkateresa: wszystko zależy od tego na jakich oceniających trafisz. Niektórzy niestety wyznają zasadę 'nie ma tego na street view = odrzucam".
Ściągnij sobie appkę Street View i dodawaj z komórki fotosfery (zdjecia 360st) w miejscach gdzie rzeczy które chcesz zgłosić nie ma na street view w mapach.
  • Odpowiedz
@myszkateresa: jak bedziesz chcial dodac sfery polecam pobrac z apkmirror street view z chyba sierpnia czy wrzesnia zeszlego roku .... te nowe obecne sa do du...
  • Odpowiedz
@myszkateresa: ahoj, trochę OPR za mną. Jeśli telefon ma taką możliwość (to tak jak już inni pisali) instalujesz streetview (ewentualnie aparat Google Camera) i robisz zdjęcia sferyczne, następnie je publikujesz. Dodatkowo możesz zgłosić miejsce na mapie, jeśli oczywiście nie dodajesz jakiegoś graffiti, i wtedy publikowane zdjęcie streetview przypiąć do danego miejsca (nadać etykietę). Żeby dodawać miejsca do map musisz być chyba zgłoszony do Lokalnego Przewodnika - samemu to możesz zrobić.
  • Odpowiedz
@JohnMarkII: Tak, już wczoraj zająłem się tą sprawą i robię te miejsca, które niestety zgłosiłem w piątek, więc pewnie w opr jeśli ktoś na nie trafił to je oceni negatywnie. Mam przynajmniej nauczkę na przyszłość i jeśli teraz nie przejdą z powodu braku zdjęcia na mapie, to następnym razem gdy już będę coś zgłaszał to z tego powodu już mnie z automatu nie odrzucą
  • Odpowiedz
@myszkateresa spokojnie. Oceny trwają bardzo długo. Jak się w międzyczasie trafi już SV to a nuż przejdzie. Choć w sumie szczerze powiedziawszy czasami trwają bardzo szybko, kwestia jak dużo różnorodnych głosów już. Będąc na wakacjach nad morzem nowe portale akceptowali mi do 3 dni.
  • Odpowiedz