Aktywne Wpisy
Makavlani +126
Myśleliście, że już widzieliście jaką karma potrafi być suką? To mało widzieliście. Otóż nieodżałowany bolszewik, który kilka dni temu skończył w brzuchu rybki jako przystawka, nabijał się z Ukraińców po zalaniu terenów na Chersońszczyźnie. Ironicznie pytał, czy wolni Ukraińcy potrafią pływać czy podobne #!$%@?. Zresztą sami zobaczcie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#wojna #ukraina #rosja
#wojna #ukraina #rosja
Soniakowski +4
„Czy tego chcemy, czy nie, wszyscy muszą umrzeć. Czy będziesz na Ukrainie, czy w Groznym, nic od tego nie zależy” – Kadyrow opublikował wideo z nowymi pułkami czeczeńskimi, które pójdą na wojnę na Ukrainie
Według Kadyrowa w Czeczenii powstały dwa nowe pułki – Achmat-Rosja i Achmat-Czeczenia, które wkrótce pójdą na wojnę z Ukrainą
Na kanale tg szefa republiki pojawił się film, na którym on sam i jego 23-letnia córka Aishat, pełniąca funkcję
Według Kadyrowa w Czeczenii powstały dwa nowe pułki – Achmat-Rosja i Achmat-Czeczenia, które wkrótce pójdą na wojnę z Ukrainą
Na kanale tg szefa republiki pojawił się film, na którym on sam i jego 23-letnia córka Aishat, pełniąca funkcję
czemu antyfaszyści uważają siebie za "tych dobrych" mimo że używają takich samych środków jak ci z którymi walczą (faszyści)?
czemu "feminazistki" mogą stosować szowinizm w stosunku do mężczyzn (a przecież z tym walczą) i spotykają się z poklaskiem?
czemu obecnie zamiast traktować mniejszości (które były dawniej poniżane/dyskryminowane) na równi to coraz częściej się je bez powodu gloryfikuje (lub stosuje się podwójne standardy), np. biały może być rasistą, ale czarny już nie, polak może być antysemitą, ale antypolonizm u żyda nie wchodzi w grę
czemu taka hipokryzja odpowiada społeczeństwu?
odbierajcie to raczej jako jedno pytanie, nie wiedziałem jak to nazwać, dlatego proszę o wyjaśnienie i naprowadzenie mnie :)
#neuropa #4konserwy #socjologia #kultura
wydaje mi się jednak, że w rzeczywistości nie ma to aż takiego związku z prawdą i przeciętny człowiek ma bardziej "subtelne" podejście
-faszyzm to pogarda dla słabszych a oni niby są herosami i zwalczają "kult siły"
-w Polsce po wojnie większość obowiązków była na głowie Kobiet bo faceci byli zdruzgotani po wojnie i w Polsce od 60 lat kobiety zachowują się jak rodwalery to już taka kultura w naszym kraju
-to jest trendy. Ludzie którzy szanują mniejszości chcą pokazać że dla wszystkich jest miejsce w Europie że nie idziemy w stronę Turcji
coś takiego nie ma prawa zadziałać bo ludzie nie są równi, istnieją sprytniejsze jednostki, istnieją również te mniej sprytne - i jest to niezależne od rasy, płci czy narodowości
załóżmy że takie zrównanie każdego by nastąpiło (jednorazowo), każdy ma równy start, jednak sprytna jednostka będzie potrafiła sprawić że ta mniej wybitna straci swoje "zasoby" na
@tlaziuk: nie wydaje mi się. Raczej mają co świętować, bo jeszcze 50 lat temu było tak:
jeśli nie bralibyśmy potwierdzonych teorii (czyli hipotez) jako założenia/przesłanki to błądzilibyśmy
powiedz jak bardzo się mylę ( ͡º ͜ʖ͡º)
@Wotto czyli chcą odpokutować za
nie mówię o ewolucji jako prawach, ale raczej o czymś czego nie da się przeskoczyć i trzeba to zaakceptować, np. jak stałe fizyczne
to że jakiś człowiek wymyślił buty paradoksalnie doskonale świadczy o jej działaniu, dzięki butom mógł dajmy na to "wydajniej" się poruszać, był tym samym
czy nie odniosłem się do czegoś że tak twierdzisz?
@tlaziuk: za co "odpokutować"? nie użyłeś przypadkiem nieprawidłowego słowa?
precyzując stwierdzenie - dana grupa społeczna jest teraz gloryfikowana bo jakiś czas temu była poniżana, jednak wywołuje to sytuację która jest odwrotna, co w dalszym ciągu jest rasizmem
sprowadzając to do argumentu absurdu - ewolucja naturalna nigdy nie jest wartościowana pozytywnie bo następne pokolenie posiada