Wpis z mikrobloga

@Dambibi: ja wlasnie mam za sobą ostatnio pierwsze plenerowe.
Troche sie krepowalam, ale na szczescie sumie za bardzo nikt sie nie gapil, zauwazylam tez, ze jakas pani kolo 50 sie usmiechala.

@Primusek: tylko, ze te piers jest zwykle niewidoczna, jak juz sie dziecie przyssie.
Choc fakt, ze czasem jest problem - mojego synka co chwile cos rozpraszalo i sie odrywal, a ja wywijalam pieluszka, coby nie bylo widac. Dla mnie
@agaja: o ile cyc jest estetyczny to się nie krępuj i pokazuj.

A tak poważnie, to nie rozumiem oburzenia ludzi na widok normalnej (podkreślam - normalnej) matki, która karmi dziecko. Dzieciak zasłania wszystko, a jak nie to ewentualnie jakaś pieluszka. A nawet jak kawałek cyca będzie przez chwilę widać to nic się przecież nikomu nie stanie. Problemem są ewentualne matki wyzwolone, które aż do przesady eksponują swoje prawo do karmienia potomka,
@agaja: Dokładnie, zgodzę się, część tej kampanii kierowana do osób postronnych- spoko, uświadamiać powinno się.

Ale jestem w stanie sobie wyobrazić, że pewna "uświadomiona" osoba, która "przyłapie" Cię na karmieniu na uboczu na siłę będzie Cię przekonywać, że masz wyjść:

"Pani się nie wstydzi, Pani wyjdzie do Nas" ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Problemem są ewentualne matki wyzwolone, które aż do przesady eksponują swoje prawo do karmienia potomka, i w przerwach między jednym ssaniem, a drugim eksponują mało estetyczne cyce w imię wolności macierzyńskiej.

@wnocy: właśnie mi przypomniałeś, że na zajęciach muzycznych na które chodzę ze starszą córką, chodzi kobieta, która karmiła córkę powyżej 2 roku życia i potrafiła po karmieniu po prostu zapomnieć się ubrać ¯\_(ツ)_/¯
@Tomek1902: no ja pisząc to miałem na myśli babkę, która w sklepie tak karmiła dzieciaka, że nie dało się nie widzieć tego cyca. A jak skończyła to wsadzała go do wózka, a cyc taki cieknący dalej wisiał na wierzchu. I to był bardzo brzydki cyc (,)
@agaja: Też się na początku krępowałam ale po 11 miesiącach mam już wywalone na to se ludzie mogą pomyśleć czy zobaczą kawałek cycka ;) Karmiłam w parku, restauracjach, kawiarniach, w kościele, nawet na stypie. Jeszcze ani razu nie spotkałam się z jakimiś uwagami czy nawet krzywymi spojrzeniami.
"Pani się nie wstydzi, Pani wyjdzie do Nas" ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Tomek1902: chybabym padla :P

która karmiła córkę powyżej 2 roku życia i potrafiła po karmieniu po prostu zapomnieć się ubrać

no jak dwalata ciagle masz biust na wierzchu to wiesz.. sila przyzwyczajenia ( )