Wpis z mikrobloga

Ludzie z #krakow Zróbmy coś z tymi #!$%@? gołębiami, bo ja powoli dostaję paranoi. Przebrzydłe stworzenia tak sobie upodobały to miasto. Jakoś w innych ich nie widać. Może warto ruszyć z jakąś inicjatywą. Nie jestem specjalistą i nie wiem, czy w ogóle da się coś w tej kwestii zrobić? Wygnać, pozabijać, powystrzelać?

#golebie ##!$%@? #pytanie
  • 78
  • Odpowiedz
@moby22: To chyba nie byłeś w innym mieście. Jak jeszcze mieszkałem w Olsztynie czekałem na mpk chodził sobie gołąb dałem mu jakaś bułkę której nie zjadłem a po 30 sekundach z 1 gołębia zrobiło się ich z 50.
  • Odpowiedz
@apopleksja: No dobrze, ale gołębie jak mniemam widujesz dość często. Więc pragnę Cię uświadomić, że to tak jakbyś widziała szczura, tylko ze skrzydłami.
  • Odpowiedz
@apopleksja: A wiesz, że roznoszą zarazki, syf, choróbska? Nawet jeśli się na nas nie rzucają. A w gniazdach tych skrzydlatych #!$%@?ów jest całe menu takiego syfu, że nie wiem, czy chciałabyś chociażby blisko czegoś takiego stać, a co dopiero dotknąć.
  • Odpowiedz
@moby22 Jastrząb jedynie pomoże.

Tak to jest jak ludzie burza nature karmiąc gołębie.

Jest spora nadzieja bo ostatnio drapieżników jest coraz więcej, wiem ze jedna parka Sokołów siedzi na kominie w Poznaniu.
  • Odpowiedz
@apopleksja: Sam mam swoje czarno-białe zdjęcia z 1989 jak je karmię. Tacy mądrzy rodzice moi byli. Ale tak naprawdę to ostatnio takiego obrzydzenia do tego dostałem, że brzydzę się nawet na to patrzeć. Najchętniej bym to palił jakimś palnikiem.
  • Odpowiedz
@moby22 takich ludzi jak apopleksja nie słuchaj nie maja pojęcia czym różni sie golab od Wróbla.

Gołąb opuści miejsce jeżeli nie dostanie chlania przeniesie sie w inne miejsce. Winni sa tylko i wyłącznie ludzie. Z tego co pamiętam któreś miasto europejskie chyba Madryt pozbył się gołębi kamiac środkami antykoncepcyjnymi
  • Odpowiedz
@moby22 a tak szczerze mówiąc i już na poważnie, to nigdy się nad tym nie glowilam. No kurde nie zwracam nawet na nie uwagi. Dla mnie gołębie to jak mrówki czy pszczoły.
  • Odpowiedz
@wdvefbrgn: Święte słowa. Ja pamiętam jak jeszcze na Rynku Głównym można było za złotówkę kubeczek ziarenek dostać, żeby im sypać... Głównie winni są starzy ludzie - nie wybijesz im tego z głowy. @apopleksja: Mam nadzieję, że choć teraz się zastanowisz... @powaznyczlowiek: czyli jednak niepowaznyczlowiek ( _)
  • Odpowiedz
@moby22 no niestety najgorsi sa starsi ludzie którym nie wytłumaczysz ze wiosna czy latem ptak ma mnóstwo pożywienia z natury. Rozleniwili te skrzydlate szczury i udomowili do tego stopnia ze nawet sie ludzi nie boja
  • Odpowiedz