Popełniłem hamburgery ze szparagami. Razem z bułkami (maślane na mące pełnoziarnistej). Od lewej: składniki, ciasto po wyrośnięciu i wyjęciu z miski, gotowy borgir. Pychota (。◕‿‿◕。) #gotujzwykopem #gzw #chwalesie #hamburgerboners
@mrooczilla: Bułki: - 2 kubki mąki - 2 łyżki stołowe masła - 250ml mleka - 4-5g drożdży instant - 1 i 1/4 łyżki cukru - 3/4 łyżeczki soli - jajko - żółtko i sezam do posypania. Masło topisz i łączysz z letnim mlekiem, dajesz do tego cukier i drożdże. Odstawiasz na chwilę, w międzyczasie mieszasz mąkę i sól. Przed wlaniem zaczynu maślanego do mąki wbijasz do niego jajko, mieszasz, wlewasz do
Od lewej: składniki, ciasto po wyrośnięciu i wyjęciu z miski, gotowy borgir.
Pychota (。◕‿‿◕。)
#gotujzwykopem #gzw #chwalesie #hamburgerboners
No i ten pleśniak ❤
Bułki:
- 2 kubki mąki
- 2 łyżki stołowe masła
- 250ml mleka
- 4-5g drożdży instant
- 1 i 1/4 łyżki cukru
- 3/4 łyżeczki soli
- jajko
- żółtko i sezam do posypania.
Masło topisz i łączysz z letnim mlekiem, dajesz do tego cukier i drożdże. Odstawiasz na chwilę, w międzyczasie mieszasz mąkę i sól. Przed wlaniem zaczynu maślanego do mąki wbijasz do niego jajko, mieszasz, wlewasz do