Wpis z mikrobloga

Francja to ciekawy kraj.

W tym kraju kobieta będąc po ślubiemoże legalnie zdradzać, a nawet wrobić swojego męża w cudze dziecko, choć przysięgała przed urzędnikiem państwowym wierność i uczciwość małżeńską.

Z kolei jak mąż, kierowany przeczuciem zechce zrobić testy na ojcostwo, to trafi do więzienia, bo "swym egoizmem rozbija rodzinę", a "ojcostwo to kwestia społeczna, a nie biologiczna" choć on nigdzie nie pisał się na to, że będzie wychowywał cudze dzieci.

Niemcy mają podobne prawo.

W obu tych krajach feministki działają bardzo prężnie i głośno krzyczą, że są dyskryminowane, a mężczyźni uprzywilejowani, choć nikt tam nie mówi, że macierzyństwo to kwestia społeczna, a nie biologiczna i o tym, czy będzie matką, bądź nie nie decyduje jej mąż.

Ba, bardzo im pasowało to, że kobiety zyskały prawo do decydowania o tym, kto będzie formalnym ojcem dziecka (czyli będzie płacił na to dziecko) i nic złego w tym nie widzą.

A pomyślcie jaki raban by się podniósł, gdyby o macierzyństwie nie decydowało urodzenie dziecka, tylko to kogo facet pokaże palcem jako matkę, przez co będzie mógł legalnie zabrać dziecko spłodzone z kochanką, która nie będzie miała żadnego prawa głosu w kwestii swojego dziecka i zmusić do jego wychowywania swoją żonę, która w przeciwnym wypadku będzie musiała płacić wysokie alimenty na cudze dziecko.

Jak ktoś mówi, że na zachodzie jest jakiś postęp, to ja pluję na taki postęp.

#ciekawostki #francja #niemcy #rozowepaski #niebieskiepaski #feminizm
Pobierz L.....i - Francja to ciekawy kraj. 

W tym kraju kobieta będąc po ślubiemoże legaln...
źródło: comment_fK4OHKL4StAUjTsGyFGUhY1ajDumWcxP.jpg
  • 66
@Lawrence_z_Arabii: Skoro nie jesteś w stanie podać jakichś sensownych źródeł, to może przynajmniej jakieś anegdotyczne? Posty na fb, wpisy biednych panów na baguette-mirko, artykuły z bulwarówek? Nie...? :)

Śmieszne to jest domaganie się w internecie, aby każdy wpis i komentarz był pisany zgodnie z zasadami pisania prac naukowych.

To co w tej chwili robisz, to dezinformacja. Skąd więc zdziwienie? Wielokrotnie postowałeś wpisy, w którym naśmiewałeś się z lewaków i ich domniemanego
Skoro nie jesteś w stanie podać jakichś sensownych źródeł, to może przynajmniej jakieś anegdotyczne? Posty na fb, wpisy biednych panów na baguette-mirko, artykuły z bulwarówek? Nie...? :)

@SkeletonKing: Tylko, że po co? Żeby jakiś wykopek zaszczycił mnie swoją wiarą w moje słowa? A jak wrzucę link z kłamliwą i zmanipulowaną informacją, to co? Uwierzysz tylko dlatego, że jest link?

To co w tej chwili robisz, to dezinformacja.

Dezinformacja to pisanie kłamstw
@Lawrence_z_Arabii: Stawiasz tezę nie popierając jej tak właściwie niczym. Jeśli chciałbym poczytać sobie główną Wykopu, to wszedłbym na główną.

Dezinformacja to pisanie kłamstw i właśnie ty to robisz, zarzucając mi kłamstwa.

Tak nisko upadliśmy? Nawet nie starasz się zripostować, tylko papugizujesz? Poza tym - przykro mi, mam w zwyczaju nazywanie rzeczy po imieniu.
Tak więc - chętnie zobaczę sobie jakieś relacje francuskich ojców. Czekam niecierpliwie!
Stawiasz tezę nie popierając jej tak właściwie niczym.

@SkeletonKing: Tak jak 99% osób na wykopie, gdy pisze o tym, że Ziemia jest okrągła. Coś w tym złego?

Tak więc - chętnie zobaczę sobie jakieś relacje francuskich ojców. Czekam niecierpliwie!

A po co ci te relacje? Ja ich nie znam, tylko znam francuskie prawo w tej kwestii.
Ja ich nie znam, tylko znam francuskie prawo w tej kwestii.

@Lawrence_z_Arabii: No to zapraszam do zapostowania wyciągów z francuskich ustaw i orzeczeń sądowych. Ewentualnie ich komentarzy lub opracowań.
W przeciwieństwie do innych ludzi, chętnie zmienię swój pogląd na sprawę. Chętnie się na czymś oprę. Wymysły na mirko nie są do tego najlepszym źródłem.
@Lawrence_z_Arabii: Przepraszam, że zmarnowałem twój cenny czas, który mogłeś poświęcić na pisanie bzdetów.
Gdybyś się kiedyś zechciał pojawić na jakiejkolwiek dyskusji, która wykracza poza kółko wzajemnego miziania się na mirko, to może, byś wiedział, że dyskusje, nawet te najbardziej abstrakcyjne powinny mieć u swojej podstawy jakiś konkret i to do osoby zaczynającej temat, należy to, żeby ten konkret przedstawiła.
Tak, czy owak, nie marnuję już twojego bezcennego czasu, bo to i