Mirasy, macie jakieś problemy z notyfikacjami w aplikacji mobilnej od momentu wprowadzenia nowej wersji serwisu transakcyjnego? Powiadomienia dochodzą mi z dużym opóźnieniem. Przykład: przelew przyszedł z pierwszą sesją przychodzącą po godzinie 11, a powiadomienie przyszło koło 13. Albo potwierdzenie przelewu (autoryzacja) pojawiło się po 10 minutach, gdzie w rzeczywistości już zdążyłem zaakceptować je bo wszedłem wcześniej w aplikację. Wołam @ZespolmBanku. Mam iPhone 8 z iOS 11.3.1. Zawołam jeszcze ludzi z #android #bojowkaandroid bo może problem ich też dotyczy. Sam już nie wiem czy to wina zwalonych powiadomień w iOS czy może jednak mBank coś zepsuł... Wiem, że iOS ma od wersji 11 problemy z powiadomieniami, ale to chyba nie jest powiązane bo mój problem zaczął się po niedzielnej przerwie w banku i wprowadzeniu nowej wersji serwisu.
@kuta_senator, obecnie zarówno serwis jak i aplikacja działają prawidłowo. Spróbuj przeinstalować aplikację, a jeśli nie rozwiąże to problemu zgłoś nam reklamację https://www.mbank.pl/pomoc/reklamacje/
@ZespolmBanku: spróbuję i zobaczę, ale reklamacji to Wam składał nie będę bo jak kiedyś chciałem zgłosić błąd aplikacji to okazało się, że podanie pełnych danych systemu, telefonu, okoliczności oraz raportu z błędem z aplikacji nie wystarczy i chcecie nagranie oraz zrzuty wideo i to jeszcze najlepiej w określonym formacie... :) Sorry, ale nie mam na to czasu, wolałem żyć z tym bugiem aż w końcu sami programiści go chyba znaleźli i
#mbank #ios #iphone #bankowosc #bojowkaios