Wpis z mikrobloga

Miałem tego nie opisywać, ale zobaczcie jacy niektórzy są.

W sobotę zginął w wypadku młody chłopak. Znam jego brata, a kumpel strażak wycinał go z auta. Fakt, jeździł jak psychol, wiec sam to na siebie sprowadził, ale nie w tym rzecz. Dwa dni po fakcie mój dobry kolega był świadkiem rozmowy dwóch spedytorów. Denat jeździł pod jednym z nich jako kierowca tira.

-Słyszałem, że X wam się na drzewie zabił.
-No, swoim autem. Ledwie zdążył z trasy zjechać.
-A rozładował chociaż?
-No.
-Ale nie załadował już?
-Na szczęście nie, bo nie byłoby komu jechać.
-No i #!$%@?, przynajmniej z kłopotem nie zostałeś.
-No, ogłoszenie już dałem, bo jeden jeszcze się zwolnił, to mi dwóch potrzeba.
-#!$%@? tam, jakoś to będzie.

Niech każdy komentuje po swojemu. Ja nie mam nic do dodania.

#bekaztransa #bekazpodludzi #patologiazewsi #januszebiznesu #pracbaza
  • 74
  • Odpowiedz
@KrzaQ2: Co tu rozumieć? A kto by z tym towarem pojechał? Podejmując się przewozu, deklarujesz, że dowieziesz go do celu, a nie, że załadujesz auto i zostanie 50km dalej na amen, bo już nie ma kto nim jechać.
  • Odpowiedz
@wasiuu: Tu muszą być jakieś skróty myślowe, których nie rozumiem, inaczej bym rozumiał? Żeby załadować, to jego firma już musiała się podjąć tego przewozu, więc nie widzę różnicy, poza tym, że następny kierowca miałby załadunek z głowy.
  • Odpowiedz
@wasiuu: No to nie rozumiem. To wracam do punktu wyjścia: co konkretnie by sprawiło problem w opisywanej sytuacji? Jeśli firma już się podjęła przewozu to następny kierowca i tak będzie musiał załadować towar. Jak się nie podjęła, to znaczy, że to co wyżej napisałem jest poprawne.
  • Odpowiedz
@staryhaliny: Dzielenie emocjonalności ( i ogółem sposobu myślenia) ludzi ze względu na płeć jest tak bardzo idiotyczne. Są wrażliwi faceci (choć pewnie dla tych męskich to #!$%@?) i są kobiety, które posługują się jedynie chłodną kalkulacją.
  • Odpowiedz
@Ponury_Kombajn Idiotyczne to jest robienie ogółu z wyjatków (marginesu/mniejszości). Oceniam grupę na podstawie jej przeciętnych członków, a nie marginesu.

I przykładowo przeciętny facet ma penisa, a przeciętna baba psioche. Po co mam rozważać przypadki np. hermafrodytów dla potrzeb opisania przeciętnej sytuacji w grupie?

Jak mówię, że przeciętny murzyn jest czarny, to mi wytkniesz istnieje albinizmu wśród czarnych?
  • Odpowiedz