Wpis z mikrobloga

Jeden użytkownik wykop.pl zastanawiał się dziś czy nie napisać słowniczka, który tłumaczyłby niektóre teksty kobiet. Przejmuję więc inicjatywę:

JESTEM TRADYCJONALISTKĄ - chce mi się jeść, a konkretnie za twoje pieniądze

NIE PATRZĘ NA WYGLĄD - tutaj są aż 4 tłumaczenia
a) patrzę, ale kłamię by wyjść na mądrą i wartościową
b) poskakałam po #!$%@? x lat i teraz wiem, że facet moich marzeń niekoniecznie odbiera potem telefon
c) jestem brzydka, więc nie patrzę bo nie mogę
d) ty jesteś brzydki, więc nie chcę sprawiać ci przykrości

UBIORĘ SIĘ TAK JAK MI WYGODNIE - jesteś beta i nie chce mi się dla ciebie nawet golić nóg

WYGLĄDASZ SYMPATYCZNIE - jesteś ostatnim mężczyzną na ziemi, któremu popuściłabym szparki

NIE CHODZĘ DO ŁÓŻKA Z BYLE KIM -...chyba, że jest 8/10 i wyżej

DZIŚ ZWRACAM UWAGĘ NA INNY TYP FACETA - wyszalałam się i dałam dupy komu chciałam, teraz niestety trzeba znaleźć kogoś na stałe

FACET TO MA BYĆ FACET - masz wszystko robić, a ja swoich stereotypowych damskich rolach zapomnę, bo tak

KOBIETA TROCHĘ GRUBSZA TEZ MOŻE BYĆ SEXI - 2 tłumaczenia:
a) sama jestem gruba/moja najlepsza psiapsióła jest
b) jesteś paskudny i w podobnych kobietach masz gustować

FACET MUSI MIEĆ SWOJE ZDANIE - pod warunkiem, że jest takie samo jak moje

LUBIE PEWNYCH SIEBIE I ZDECYDOWANYCH MĘŻCZYZN - ma pewnym, zdecydowanym głosem powiedzieć "dziś też zapłacę"

JESTEŚ ZBOCZEŃCEM - sama uwielbiam seks, ale nie z tobą

NIE PODOBAJĄ MI SIĘ TYPOWI PRZYSTOJNIACY - podobają

FACET MUSI MIEĆ "TO COŚ" - musi być przystojny

JESTEM INTROWERTYCZKĄ - chodze na melanż tylko dwa razy w miesiącu, a koleżanki chodzą 4!

NIC O MNIE NIE WIESZ - usłyszałam prawdę o sobie i głupio przyznać rację

TAKI FAJNY FACET I SAM? - jesteś literalnie beznadziejny, ale włączył mi się matczyny instynkt

NIE CHCĘ BY ZWIĄZEK MNIE OGRANICZAŁ - będę dawać na boku

MAM NIETYPOWY GUST MUZYCZNY - nie słucham popu i czuję się mądrzejsza
#tinder #logikarozowychpaskow #rozowepaski #takaprawda
  • 33
@glonstar: I tak źle i tak niedobrze, jak minie haj zakochania to będzie sie zastanawiać JAK TO BY BYŁO Z INNYM. Paradoksalnie związek z dziewicą to jeszcze większe ryzyko zdrady bo po prostu większość osób niezależnie od płci ma takie rozkminy i prędzej czy później pęka a potem zdradza, czego ci nie życzę ale tak już jest. Mówię z doświadczenia swojego i moich kumpli, którzy akurat byli w związku z dziewicami.
@kabdul: Hmm, takie rozkminy miewają raczej faceci. Kobiety są mniej "ciekawe świata" w tym temacie. Owszem, takie ryzyko jest, ale IMHO o wiele mniejsze niż ryzyko powrotu do byłego (chyba, że to ona rzuciła jego). Przykro mi, że akurat Tobie się przytrafiła zdrada "z ciekawości".
@Pawlikowski-33: @glonstar: Co moze znaczyc jak moja rózowa ktora jest w 2 liceum ja własnie skończyłem szkołę jakiś czas temu gdy do nich się przepisal do klasy taki chłopak ma z nim bardzo dobry kontakt, spędza z nim dość dużo czasu piszą praktycznie ciągle, niby ciągle mi mówi, że mnie kocha a on to tylko kolega to jednak jestem zazdrosny, bo gdy zapytałem czy mogłaby z nim trochę ograniczyć kontakt
@DanielKrul Być może bolec na boku, a być może FZ. Jeżeli to pierwsze, to trudno, a jeżeli drugie, to spróbuj jej wytłumaczyć, że on może coś do niej czuć, i to nie tylko Tobie nie daje spokoju, ale trzymanie go we FZ jest krzywdzące dla niego samego. Różowe lvl 17 nie zawsze to kumają, że faceci, którzy się wokół nich kręcą mogą chcieć więcej niż przyjaźń, choć nie zawsze to okazują. Podsumowując,
@DanielKrul: FZ nie zawsze jest materialistyczny, zwłaszcza w licbazie. Tam niebiescy są za biedni na prezenty, a różowe nie są jeszcze takie wyrachowane. Raczej chodzi o pomaganie, atencję i wspieranie w różnych rzeczach, od szkolnych począwszy na osobistych skończywszy. Kobieta czasem potrzebuje męskiego przyjaciela, któremu może się zwierzać i tak dalej, i dowiedzieć się, jak to wygląda z punktu widzenia faceta. Często taka kobieta nawet nie zdaje sobie sprawy, że ten
@DanielKrul: Nie, najwięcej dowiedziałem się od koleżanek. Warto je mieć, jeżeli nie ma się starszej siostry. Nie tylko wiele opowiedzą o sobie i innych babach (bo to plotkary straszne), ale też szczerze powiedzą Ci np. że jesteś brzydki albo że czegoś nie powinieneś ubierać czy robić, bo to odstrasza lub nudzi. Poza tym dużo daje obserwacja znajomych. A po co Ci to?
@DanielKrul: Pierwsza wskazówka: nie pytaj różowego paska, dlaczego robi coś dziwnego. Ona sama może tego nie wiedzieć, albo nie odpowiedzieć szczerze (wręcz może nie być szczera sama ze sobą). Natomiast możesz zapytać jednego różowego paska o to, dlaczego drugi różowy pasek robi coś dziwnego. Wtedy dostaniesz precyzyjną odpowiedź. Nawet jeżeli ten pierwszy zachowuje się dokładnie to samo. Tylko uważaj, bo to straszne plotkary - jeżeli grupa koleżanek się zna i utrzymuje