Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Aauria: Takich walut się nie opłaca kupować w Polsce. Weź euro i wymień na miejscu, ewentualnie pomyśl o jakiejś karcie z dobrym przewalutowaniem (Revolut, Kantor Alior w USD) i wypłać z bankomatu na miejscu.
  • Odpowiedz
@Aauria: jeśli masz możliwość to rzeczywiście najlepiej dopiero gdzieś w Albanii, mają całkiem przyzwoite kursy (tyle, że najchętniej przyjmują erło ( ͡° ͜ʖ ͡°) )
  • Odpowiedz
@c_loud: i bardzo dobrze, najwygodniej bedzie mi kupic wlasnie ełro bo najmniejsze ryzyko ze potem gdzies tego nie wymienie :)

@mordoczlowieku: Butrint, Himare, Vlora :) to opowiedz cos o tej Albanii :) trzeba na cos szczegolnie uwazac/zwracac uwage? Podobno na razie nie jest to kraj tak mocno skomercjalizowany turystycznie jak te wszystkie Grecje Chorwacje itp
  • Odpowiedz
@Aauria: W razie gdybyś potrzebowała info o okolicach Shkoder/Durres/Vlore/Sarande to daj znać, 2 tygodnie namiot+autostop here w okolicach ( ͡º ͜ʖ͡º)( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@Aauria: ja na miejscu wypłacałem leki z bankomatu, tragedii nie było tylko znajomy albańczyk zawiózł nas do "sprawdzonego" bankomatu.
Niektórzy z jakiś przyczyn używali cen sprzed denominacji (z 1965 roku :D) co może powodować konsternację czy chłop wystawił miód górski za 100 leków czy może jednak 1000 leków, a dogadać się z takim nie jest najłatwiej.
Ciekawostką jest fakt, że nazwa lek pochodzi od Aleksandra Wielkiego (tak, aby powkurzać greków
  • Odpowiedz