Aktywne Wpisy
Milo900 +16
Czesc jestem po wizycie u dietetyka i mam takie xD
W skrocie:
- wiekszosc "jogurtow" typu jogobella, dabio, fantasia to "smieci"
- napoje typu 0 (pepsi max, cola 0) wg tej pani to tez smieci, poniewaz wplyw sztucznych slodzikow nie jest tak w 100% xbadany na wplyw czlowieka + picie tych napojj powoduje chec wiekszego jedzenia tlustych rzeczy lub slodkich*
- mozna jest kebab albo pizze na obiad (ale robioną wlasnorecznie) xDDDDDD
- musi byc jakas aktywnosc fizyczna, nawet chodzenie,.ale minikum iles tysiecy krokow
W skrocie:
- wiekszosc "jogurtow" typu jogobella, dabio, fantasia to "smieci"
- napoje typu 0 (pepsi max, cola 0) wg tej pani to tez smieci, poniewaz wplyw sztucznych slodzikow nie jest tak w 100% xbadany na wplyw czlowieka + picie tych napojj powoduje chec wiekszego jedzenia tlustych rzeczy lub slodkich*
- mozna jest kebab albo pizze na obiad (ale robioną wlasnorecznie) xDDDDDD
- musi byc jakas aktywnosc fizyczna, nawet chodzenie,.ale minikum iles tysiecy krokow
Zgadzasz sie z tą panią ?
- tak 86.7% (2103)
- nie 13.3% (322)
Hylfnur +193
Jako że widok geja czy typa w sukience wzbudza agresję w wykopkach, oraz fakt że wykopki do wykształconych czy oczytanych ludzi nie należą, nałożyły swój ideologiczny simplicity filter i się zesrały bo się w paryżu zainspirowali się ostatnią wieczerzą w jednym ujęciu. Tak samo jak w innych ujęciach inspirowali się innymi słynnymi obrazami ale wykopki o tym nie wiedzą bo widziały jeden obraz w życiu.
Jako że uraziło to wasze uczucia religijne,
Jako że uraziło to wasze uczucia religijne,
Oto mój chleb z cebulą wg. przepisu Mirka @Kurisutofa.
Przepis przekształcilem z proporcji na masę składników.
Proporcje:
6 czesci mąki żytniej (300g)
4 części mąki pszennej (200g - tu wymieszałem razową z T720)
1 cześć zakwasu żytniego (50g - 100g)
woda 300 - 350g (wg. @Kurisutofa konsystencja ciasta na racuchy)
1 łyżeczka soli
65g - 100g cebuli przysmażonej lub podduszonej na oliwie
oliwa 1 - 2 łyżki.
Nie dodawałem ziaren, ale można co kto lubi.
Suche składniki wymieszać, rozrobić zakwas w wodzie, cebulę zeszklić, podsmażyć, co kto lubi.
Wymieszać. Ciasto będzie kleiste, ale musi być dość spójne, bowiem gdy zakwas zacznie pracować uniesie wszystko i konsystencja rozrzedzi się - wówczas ważne, żeby pęcherzyki nie za bardzo uciekały. Wyrośnięte ciasto, może popękać, pojawią się otwarte pęcherze - ale to jest ok. Włożyć do blaszki z papierem do pieczenia. Pozostawić na kilka godzin aż podwoi objętość.
Upiec 180deg/1h. Wkładać do zimnego piekarnika. Przy takim pieczeniu skórka będzie cienka i słabo chrupiąca.
Ale chleb po wypieku przeszedł moje oczekiwania.
Pozdro i dzięki za inspirację. (ʘ‿ʘ)
@NiewielkiKonikPolny hmm, narobiliscie smaku, w środę upiekę pierwszy raz taki z dodatkiem cebuli skoro tak polecacie :)