Wpis z mikrobloga

Pytanie do Mirków ze #slask

Wołam miasta powyżej 15 tys:

Czujesz się bardziej Ślązakiem czy Polakiem?

• Polakiem 66.4% (297)
  • Slązakiem 33.6% (150)

Oddanych głosów: 447

• 40
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@AvantaR

Czy raś podawał gdzieś jakie rejony ma obejmować autonomia? Bo pamiętam jak rok temu na yt oglądałem jakąś relację z tego marszu AŚ i pytali kogoś z RAŚ, a ten mówił o Zagłębiu i Bielsko Białej
  • Odpowiedz
@AvantaR: Pobawię się trochę w adwokata diabła teraz, ale jeśli już robić autonomię to według mnie Zagłebie być tam musi. W obecnych warunkach, kiedy od Gliwic do Dąbrowy mamy praktycznie jeden wielki organizm miejski to oddzielanie Zagłębia (albo jeszcze lepiej - autonomia dla Bielska a nie dla Białej :P) to jak nadanie autonomii Pradze Południe ale nie nadanie jej Pradze Północ ;)
  • Odpowiedz
@RYSZKRE8888: teraz zauważyłem, że cześć zasilanych miast jest z zagłębia. Ja p------e, po co robisz takie ankiety jak nawet nie wiesz gdzieś sie Śląsk kończy a zaczyna Zagłębie xD
  • Odpowiedz
@RYSZKRE8888: wpisz w Google, bez problemu znajdziesz. Na komórce siedzę, nie mam czasu teraz szukać. W skrócie - patrz na brynice jeśli chodzi o wschód ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
. Za tydzydzień zrobię jeszcze raz tylko że uwzględnię Niemców i wezmę tylko miasta ze Śląska.

@RYSZKRE8888: to wez jeszcze uwzglednij ze to pytanie jest tak samo sensowne jak pytanie Polakow czy czuja sie bardziej Polakami czy Europejczykami.
  • Odpowiedz
@RYSZKRE8888: mysle ze powinienes formulowac swoje pytania jasno, jesli chcesz wnioskowac na podstawie otrzymanych odpowiedzi ( ͡° ʖ̯ ͡°) inaczej spytasz o jedno a potem bedziesz niestworzone rzeczy opowiadal jacy to ci Slazacy są. Moze dla ciebie to oczywiste ze Slazak=separatysta. Dla Slazakow akurat nie
  • Odpowiedz