Aktywne Wpisy
- tysiące niezidentyfikowanych obiektów lata sobie bezkarnie nad amerykańskimi bazami, w tym tymi z głowicami nuklearnymi
- pół świata żyje teraz tym tematem
- amerykańska polityka jest w absolutnym chaosie, jedna połowa oskarża drugą połowę o zatajanie i zaniedbania, druga prześciga się w coraz to bardziej absurdalnych wymówkach, nikt wydaje się nie wiedzieć co się dzieje
tymczasem wykopowi eksperci: REEE GŁUPIE HAMBURGERY PIERWSZY RAZ ZOBACZYLI NA OCZY SAMOLOT XDDD HALYNA DOBRA DAWAJ PRZEŁĄCZ MNIE TERA
- pół świata żyje teraz tym tematem
- amerykańska polityka jest w absolutnym chaosie, jedna połowa oskarża drugą połowę o zatajanie i zaniedbania, druga prześciga się w coraz to bardziej absurdalnych wymówkach, nikt wydaje się nie wiedzieć co się dzieje
tymczasem wykopowi eksperci: REEE GŁUPIE HAMBURGERY PIERWSZY RAZ ZOBACZYLI NA OCZY SAMOLOT XDDD HALYNA DOBRA DAWAJ PRZEŁĄCZ MNIE TERA
źródło: tumblr_nunkw7fKpp1uce6g7o1_400
Pobierz
Umeraczyk +19

Do aplikacji dodałem możliwość dodawania pytań i odpowiedzi. Całość od użytkownika leci requestem do tablicy i ląduje w bazie danych. Chciałbym aby każda odpowiedź była unikalna. Tzn żeby do danego pytania użytkownik nie mógł dodać dwóch takich samych odpowiedzi. Myślę że można to zrobić ustawiając rules dla requesta tylko pytanie jakie dodać. Aby każde pole textbox miało inna wartość.
'answer' => ['required',
Rule::unique('answers')->where(function ($query) use ($userId, $questionId) {
return $query->where('user_id', '=', $userId)->where('question_id', '=', $questionId);
}),
],
Próbowałem użyć
different:fieldale coś to nie bardzo działa
Chce tylko sprawdzić za pomocą rulsow czy dane wprowadzone do textboxow przez użytkownika się dubluja. Tylko nie bardzo wiem jak użyć different:field gdy pól mam 7 i chce aby każde było inne
Masz 7 textboxow. Ale nie musisz wypełnić wszystkich. Możesz wypełnić tylko dwa. Ale te dwa muszą być różne od siebie. Jeśli wypelnisz 4 lub np 7 to każde z nich musi być unikalne.
Ale przy dodawaniu kolejnego pytania z innym id odpowiedzi mogą być już takie same jak w pierwszym pytaniu.