Aktywne Wpisy

vorky +39
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
labelle +4
Moi rodzice całe życie prowadzili gospodarstwo rolne i praktycznie nigdzie nie jeździli. Nigdy nie widzieli morza ani gór, nie byli też za granicą. Wcześniej nie mieli takiej możliwości, a później, gdy już mogłam ich gdzieś zabrać, opiekowali się leżącą babcią. Babcia zmarła dwa miesiące temu i myślałam, że wreszcie po tylu latach będą mogli choć na chwilę odetchnąć i gdzieś wyjechać.
Mama bardzo chce, natomiast problemem jest tata. Nigdy nigdzie nie był i
Mama bardzo chce, natomiast problemem jest tata. Nigdy nigdzie nie był i

Hej, potrzebuję pomocy koncepcyjnej, otóż tworzę sieć neuronową, która w domyśle ma nauczyć się gry w "bombermana".
Jako wejście perceptronu podaję obiekty z otoczenia bota (głównie sprawdzam czy pole jest bezpieczne czy nie) plus dystans do gracza. Problem mam z outputem, gdyż na samym początku ustaliłem, że będzie to zakres możliwych ruchów do wykonania, jednak przy takim założeniu, nie mam pojęcia co podać sieci jako spodziewaną, dobrą odpowiedź by wyliczyć błąd.
Czy mam zmienić układ ostatniej warstwy czy może coś innego? Pomocy, nie wiem jak nauczyć tą sieć
Dobrze rozumuje?
@Lacwik: w ten sposób to sieć neuronowa nie jest do niczego potrzebna, otrzymasz po prostu skrypt postępujący zgodnie z twoimi instrukcjami. W rl chodzi o to, żeby sieć sama doszła do tego co powinna w danej sytuacji zrobić - ty tylko wyznaczasz cel.
A