Wpis z mikrobloga

@Hatespinner nie wiem skąd się wzięła ta moda na pokazywanie Complete Collection zamiast Standard - ciężko coś z tego odczytać w ten sposób jak się uwzględnia złote.

Szczególnie na przygodach gdzie masz 85/85 a pokazane jakbyś połowy nie miał ()
@Hatespinner Na HPWN standard collection oznacza tylko że wyświetli ilość kart użytecznych bez rozróżniania czy masz złotą czy nie ( ͡º ͜ʖ͡º)

Czyli masz jednego złotego Nożownika i drugiego zwykłego - masz komplet 2. W przypadku legend jak masz jedną kopię to komplet... a tak możesz mieć 73 legend na aktualne 230 a pokazujesz że masz 73/460.
@simoneczek_pl: To tym dziwniej jak dla mnie, bo jedyna użyteczność w tym przypadku jaka może mi przyjść do głowy, to z kart z aktualnego bloku, tak jak sądziłem.

A co do kolekcji, to wciąż wolę widzieć wszystkie złote karty etc. Tak samo jak w MtG jak ktoś pokazywał kolekcję i miał po kilka foil i nie foil jednej ale dobrej karty, to pokazywał je wszystkie a nie tylko po jednej sztuce.
@Hatespinner: Widzisz ja poniekąd jestem kolekcjonerem, ale bardziej graczem. Moim celem (oczywiście nieosiągalnym xD) jest zdobycie wszystkich grywalnych kart - złote wszystkie idą na pył ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Aktualnie ilościowo ok 70% kart, a gdyby nadać kartom wagi kosztu w pyle jedyne 39%. Więc jak widać długa droga przede mną.