Wpis z mikrobloga

Zaczynam myśleć by przestać jeździć. Chyba za stary już jestem na to ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Pogoda w UK nie dopisuje, kondycja coraz gorsza, nie ma czasu jeździć, długa zima pozbawiła mnie wyuczonych odruchów, w ruchu drogowym jest ok, ale na torze, szczególnie tak wymagającym to dosłownie droga krzyżowa. Minął tydzień a ja jeszcze nie doszedłem do siebie. Choć myślę by za miesiąc znów tam wrócić #j--------e #zalesie
Jedyny plus, że zawieszenie ustawione przez Race Lab i teraz moto można prowadzić jednym palcem.
#motocykle #pokazmotor
Jofiel - Zaczynam myśleć by przestać jeździć. Chyba za stary już jestem na to ( ͡° ʖ̯...

źródło: comment_pbVAwu0j6AkeanFgmTmcuZEAQLhMFLP6.jpg

Pobierz
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Jofiel Mireczku ja tymczasem na starość chyba kupię Moto, od zawsze fura. Moto tylko przygodaz motorynka i skuterem potem długo nic. a teraz coraz częściej się przyglądam podziwiam czytam ...
  • Odpowiedz
@Jofiel jeśli chodzi o kondycję to inaczej niż regularnymi ćwiczeniami jej nie poprawisz. Może warto będzie zainwestować w karnet na siłownię, zafundować sobie wyrzut dopaminy do umysłu a co za tym idzie odgonić takie myślenie! Sam dzisiaj wróciłem po 3 miesiącach przerwy ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@Lorenzo_von_Matterhorn 34 za parę dni. Ale ja mam do tego zdrowe podejście tylko kobieta zakłada moja rychłą śmierć ... Ale to przecież typowy kobiecy stan umysłu. Noszę się z tą myślą od dłuższego czasu tylko nie wypowiadałem tego głośno do tego komentarza pod tym wpisem.
  • Odpowiedz
@m3nt0r13: wybacz, ale ma rację. Szlifierka służy do ostrego n---------a i w takim litrze 200 to nie problem. Podobnie jak z wejście na koło przy 150.
Weź ogarnij czopery czy turystyki, nie musi być 2l wcale, aby się fajnie bawić. Moto to nie tylko szlifierki i sportowe nakedy, to imho przede wszystkim fajne spędzanie czasu i przemierzanie kolejnych kilometrów dla zabawy. To nie auto, że jazda cie nudzi. Pokaż jej,
  • Odpowiedz
zx10r

@m3nt0r13: Powiem jak twoja żona. Przemyśl to jeszcze. 1000cc sport to nie zabawka. Z jednej strony maszyna dla leniwych, na autostradzie wrzucisz 6 i jedziesz sobie spokojnie, zapas mocy i moment sprawia, że jak chcesz wyprzedzić to lekko odkręcasz i już jesteś z przodu(osobiście nie lubię autostrad i tym podobnych dróg). Problem zaczyna się na krętych, wąskich drogach. 2 i 3, tyle biegów poużywasz i tu już trzeba umieć
Jofiel - > zx10r

@m3nt0r13: Powiem jak twoja żona. Przemyśl to jeszcze. 1000cc spo...
  • Odpowiedz
@Jofiel ehh no i każdy mi odradza. Co mam zrobić jeśli właśnie taką Kawa mnie kręci. Harley czybinne choopy całkiem odpadają to dla tych ludzi z Rancho ;) jeszcze spoko są turystyki od Hondy ale no właśnie to turystyka. Nic, odezwałem się na głos i efekt wsumie do przewidzenia. Jak mówiłem noszę się z tym zamiarem już jakoś czas przyglądam się czytam. Jeździ jest gdzie tu gdzie mieszkam od toru po
  • Odpowiedz
@m3nt0r13: W zasadzie... Ja wszedłem w sporty w wieku, no jeszcze później niż ty planujesz więc się da. Co prawda swoją pierwszą 600 roztrzaskałem bardzo szybko, piszę jak jest bez ściemy, nauczyło mnie to podchodzić do tematu bardziej pokornie i rok później przesiadłem się na 1000 xD. Miałem to szczęście, że trafiłem na doskonałych instruktorów, jeździłem z ludźmi którzy mieli już po 20+ lat doświadczenia wliczając starty w wyścigach. Obecnie
  • Odpowiedz
@Jofiel nad żoną pracuje :) co do Moto na start to kuzynowi stoi właśnie CBRka 600. i zobaczymy urlop za parę dni w Polsce więc może będą jakieś zapoznawcze przejażdżki. Zdrowia
  • Odpowiedz