Wpis z mikrobloga

(#200) Access to this data is temporarily disabled for non-active apps or apps that have not recently accessed this data due to changes we are making to the Facebook Platform. https://developers.facebook.com/status/issues/205942813488872/

#!$%@? mnie, że blokują dostęp do czegoś co i tak jest opublikowane dla wszystkich (zalogowanych). Więc co za problem dać dostęp do tego po API? WTF

#fb #facebook #graphapi
Pobierz
źródło: comment_JScBiKzXqUcrMSWZPRfcqhFBNo5iapJ8.jpg
  • 7
@mug3n: ja wlazłem ostatnio na coś z linku do facebooka i przez chwilę widziałem treść posta po czym nagle treść zniknęła za ostrzeżeniem, że niedostępna blablabla. W sumie teraz się zastanawiam czy czasem nie znika to za ścianą javascriptu, nie zdziwiłbym się (choć to byłoby zbyt proste; dodam, że miałem wtedy dość kiepski transfer).
@papaj_21_37: mój problem polega na tym, że napisałem aplikację z implementacją obsługi eventów facebookowych. Wcześniej nie było problemu z pobraniem danych o wydarzeniu po API. Nawet nie trzeba było publikować app'ki, wystarczył token wygenerowany w tle. Teraz nawet opublikowana app'ka nie ma do tego dostępu. Szfak, to jest mój czas i kasa! Lecą sobie w kulki!
@mug3n: Wszystko za sprawą afery z Cambridge Analytica. Ogółem, aby dostać dostęp do eventów użytkownika (chodzi mi tutaj o permisję) będziesz musiał ponownie zgłosić aplikację do weryfikacji. Jeden z moich projektów także stoi w miejscu bo już prawie od miesiąca nie weryfikują zgłoszeń o dostęp do uprawnień. Szkoda gadać.

Jedynie w czym mają rację, to fakt, że wcześniej tego typu rzeczy w ogóle nie były weryfikowane przez ich zespół. Przyznawali te
@mariobit: Czyli dalej to samo. Trzeba dodać app'kę z pełnym opisem do wryfikacji, dodać dostęp do publicznych treści, opisać działanie apki, nagrać jak wszystko działa i liczyć na dostęp. Ciekawe jak dev ma stworzyć działającą aplikację bez dostępu do danych na ktorych ma pracować jego appka a których nie dostanie bez podania dokładnego opisu działania aplikacji. Mindfuck, fuck logic. Na pewno będzie to działało elegancko i sprawnie :) Ludzie płaczą na
@mariobit: Dla pewności jeszcze sobie sprawdziłem. Na koncie testowego usera przypisanego do apki utworzyłem event z pełnym opisem. Publiczny. Gitara. Sprawdzam dostęp do eventu testowego usera z tokenem apki i co? Dupa, brak dostępu. JPRDL.