Poczytajcie najpierw, jak nieistniejące było bezpieczeństwo pracy za PRL a potem dopiero piszcie o kapitalizmie jako przyczynie wypadków. Dlaczego wy Razemki ciągle musicie sobie strzelać w stopę?
W podejściu do pracownika w komunizmie panował kapitalizm i wyzysk, bo pracodawcą było państwo.
Co Ty chrzanisz? Jaki kapitalizm, skoro środki produkcji były w rękach państwa i jednostek gospodarki uspołecznionej, a celem działania nie był zysk ekonomiczny tylko wypełnienie arbitralnych wskaźników?
Przecież PRL nie ma nic wspólnego z kapitalizmem nawet w rozumieniu Marksa.
@The_Orz: Państwo było jedynym kapitalistą, który mógł wyzyskiwać pracowników. Ten monopol na dawanie pracy stworzył patologię. Państwo powinno nadzorować prywaciarzy, nakładać na nich progresywne podatki i pilnować interesu pracowników, a nie dawać im pracę i robić ze swoimi pracownikami co chce, bez żadnego nadrzędnego nadzoru.
@The_Orz: To pracodawca powinien dbać o to, aby nikomu się nic nie stało. W przypadku śmierci pracownika powinien odpowiadać jak za morderstwo w celu uzyskania korzyści majątkowej.
Nawet jeśli pracownik np. sam zdejmie kask bo my fryzurę pogniecie (autentyk z którym sam się spotkałem!)? Cieszę się, że przeszła mi ochota głosowania na Razem. Was naprawdę pogięło.
@UzytkownikWypoku: Tego zoidberg na spotkaniu partyjnym nie pokazał? Tylko wręczył ogólnikowy plakacik i kazał krzyczeć "PRECZ Z KAPITALIZMEM"? xD Ech wy rakłemowcy, gospodarczo niczym nie różnicie się od PiSu i PRLu.
#polityka #razem #bekazprawakow #bekazkapitalizmu
@UzytkownikWypoku:
Poczytajcie najpierw, jak nieistniejące było bezpieczeństwo pracy za PRL a potem dopiero piszcie o kapitalizmie jako przyczynie wypadków. Dlaczego wy Razemki ciągle musicie sobie strzelać w stopę?
Co Ty chrzanisz? Jaki kapitalizm, skoro środki produkcji były w rękach państwa i jednostek gospodarki uspołecznionej, a celem działania nie był zysk ekonomiczny tylko wypełnienie arbitralnych wskaźników?
Przecież PRL nie ma nic wspólnego z kapitalizmem nawet w rozumieniu Marksa.
@UzytkownikWypoku:
Przecież to oksymoron, nie zdajesz sobie z tego sprawy?
@UzytkownikWypoku:
Jedną z głównych przyczyn wypadków zawsze było lenistwo i niechciejstwo pracowników, którym zwyczajnie nie chce się przestrzegać reguł bezpieczeństwa.
Nawet jeśli pracownik np. sam zdejmie kask bo my fryzurę pogniecie (autentyk z którym sam się spotkałem!)?
Cieszę się, że przeszła mi ochota głosowania na Razem. Was naprawdę pogięło.
@UzytkownikWypoku: Tego zoidberg na spotkaniu partyjnym nie pokazał? Tylko wręczył ogólnikowy plakacik i kazał krzyczeć "PRECZ Z KAPITALIZMEM"? xD Ech wy rakłemowcy, gospodarczo niczym nie różnicie się od PiSu i PRLu.
Ja ciągle mam nadzieję, że to są trollkonta i z polską lewicą nie jest aż tak źle.