Wpis z mikrobloga

Mirki wstyd się przyznać ale nigdy nie byłem na #mazury. Raz, że to dla mnie przeciwległy koniec Polski a dwa, że jakoś nigdy mnie tam nie ciągnęło - bo co może być fajnego w kilkudziesięciu jeziorach rozłożonych na sporym kawale ziemii. Zbliża się majówka i tak sobie może by zobaczyć ten "ósmy cud świata". Co byście polecili? Co tu robi to tzw. największe WOW? Podpowiedzcie bo to spory obszar i kompletnie nie wiem od czego zacząć... Jadęz żoną i dzieckiem 6 lat. Wołam #olsztyn #mikolajki #mragowo #gizycko #elk #augustow #zwiedzajzwykopem
  • 17
@art212: Wilczy szaniec i Mamerki - bunkry; wypoczynek nad jeziorem - Giżycko lub Mikołajki. Skansen w Olsztynku. Safari i tężnie w Gołdapi, stamtąd jw. blisko na Stańczyki; do tego zamki krzyżackie tu i ówdzie. Zależy co cię interesuje ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Gołdap - Piękna Góra i kawiarnia obrotowa, wyciąg, safari, wieża ciśnień, teznie, jezioro, obok stanczyki. Pomysły wlatuja do głowy zawsze po jakimś czasie xD
@art212

Augustów to Suwalszczyzna, również ciekawy region, nielicząc Augustowa mniej oblegany niż główne miejscowości mazurskie
Będąc tam warto odwiedzić klasztor kamedułów w Wigrach, Wigry jako jezioro też jest spoko
Spływ kajakowy Czarną Hańczą przez Wigierski Park Narodowy jest super!
Suwalski Park Krajobrazowy- malownicze szlaki rowerowe
Augustów sam w sobie wg mnie nie jest ciekawy, ale rejs kanałem augustowskim jest wart polecenia,

a mówiąc o Mazurach:
Stańczyki pod Gołdapią warte zobaczenia, chociaż na
Co tu robi to tzw. największe WOW?

@art212: Ja jestem fanatykiem Warmii i Mazur ( ͡° ͜ʖ ͡°) Szczerze mówiąc ciężko byłoby mi wskazać jakieś turbozabytki i niesamowite miejsca, po prostu uwielbiam jakiś taki bliżej nieokreślony klimat który tam czuję zawsze jak jestem. Fajnie zwiedzić Olsztyn ogółem - zamek, starówka, tak całościowo. Myślę że szczególnie poza tym warty odwiedzenia jest Lidzbark Warmiński. Ładne miasto, spory zamek mają.