Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@samu: to co pan powie na sytuacje gdzie jest kilkaset metrow sciezki, na ktora z jezdni trzeba wjechac po wysokim krawezniku. Oplaca sie wjezdzac?
  • Odpowiedz
@r4do5: kurde, faktycznie, dlaczego ustawodawcy nie przemyśleli tego i nie dodali wyjątku do pord przewidującego zbyt wysoki krawężnik :/
  • Odpowiedz
@samu: daj spokój, tego typa niewiele osób traktuje poważnie. Nawet na Rowerowej Łodzi się w-------ą, jak się udziela i rozpoczyna te swoje wywody. Janusz Korwin Mikke ruchu rowerowego ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@samu:
Czyli sam respektujesz wszystkie przepisy i korzystasz z infrastruktury drogowej zawsze zgodnie z wymysłem projektanta, nawet jeśli jest zorganizowana idiotycznie? Zawsze parkujesz w miejscu, gdzie masz pewność, że jest to całkowicie zgodne z przepisami i nikomu nie utrudnia życia? Ta, na pewno…

Jak prowadzę samochód to wolę, żeby rowerzysta jechał ze stałą prędkością cały czas po jezdni, niż robił dzikie manewry wjeżdżając i zjeżdżając ze ścieżki rowerowej, która ma
  • Odpowiedz
@r4do5: ah, Lel, myślałem że to zwykły bait.

Wiec - tak, korzystam z infrastruktury tak, jak się powinno i nie mam sobie nic do zarzucenia.

Czy rower wykonujący dzikie manewry to problem? Tak. Aczkolwiek rower włączający się do ruchu powinien ustąpić pierwszeństwa, a nie robić to "dziko", problem jest nie w tym, że muszą wjeżdżać/zjeżdżać że ścieżki a w tym, że często nie wiedzą
  • Odpowiedz