Pomożecie wybrać rower? :) Jeżdzę głównie po lesie z racji tego, że mieszkam 100m od Puszczy Kozienickiej :) Czasem trafi się jakaś utwardzona droga pożarowa, czasem szybki zjazd przez porozrzucane gałęzie po lokalnych przycinkach. Kumpel ma fajne oponki... jak jest piach to bokami odpycha się przez głębszy bieżnik a na górze opony duuuzo mniejszy dzieki czemu na utwardzonej trasie (asfalt itp.) jest bardzo szybki. budżet ok 3k ale jak ktoś wytłumaczy mi, że warto dołożyć... to moze być ok 3.5 :)
@brachistochrona Boreas tylko katalogowo lub wirtualnie. Brak dziada. @widmo82 a może coś z UK? Z prostą kierownica pinnscle neon 3/4 a z barankiem pinnscle arkose
z takich tańszych, to orkan 5 nawet ujdzie. Generalnie szukaj czegoś z napędem 3x9, 3x10, taperowana główka ramy do spory plus, no i fajnie jakby był amortyzator powietrzny.
@brachistochrona: blizej 10 tzn nie 13-14 a 11-12 :) dlatego kiedys zerkalem na tego Focusa, ale wlasnie szukalbym czegoś lżejszego i na ciut węższych oponach. Rozmiar L bedzie za duży.
@widmo82: dokladnie, dlatego dopytaj, jak jesteś zainteresowany. Wrzuć też może później kolejny wpis, czy rower ok, bo jak wspomniałem mtb to trochę nie moja bajka. No i daj taga #mtb wtedy
@brachistochrona hej odgrzewam temat... Brat namawia mnie na https://www.1enduro.pl/test-marin-nail-trail-6-29-2018/ katalogowa 4600 ale może się uda za 4200. Troszkę sporo. Wolałbym bliżej 3500 ;/ Wie jak jeżdżę i gdzie. Jedyna zmiana to większa zębatka na przodzie potrzebowałbym. Ze kształt ramy nowocześniejszy i takie tam.
Jeżdzę głównie po lesie z racji tego, że mieszkam 100m od Puszczy Kozienickiej :)
Czasem trafi się jakaś utwardzona droga pożarowa, czasem szybki zjazd przez porozrzucane gałęzie po lokalnych przycinkach. Kumpel ma fajne oponki... jak jest piach to bokami odpycha się przez głębszy bieżnik a na górze opony duuuzo mniejszy dzieki czemu na utwardzonej trasie (asfalt itp.) jest bardzo szybki.
budżet ok 3k ale jak ktoś wytłumaczy mi, że warto dołożyć... to moze być ok 3.5 :)
#rowery #rower
Czy raczej celujesz w "mtb" lub crossa?
@widmo82 a może coś z UK? Z prostą kierownica pinnscle neon 3/4 a z barankiem pinnscle arkose
@anthoris: moge sciagac nawet z chin jak cena dobra i pewne zrodlo :)
http://allegro.pl/cube-cross-58-cm-2017-warszawa-i7280846412.html
- korba ze zintegrowaną osią
- zwężana główka ramy
- napęd 3x10
amortyzator szału nie robi, bo chyba nie jest powietrzny
Wolałbym 29" i waga bliżej 10 :)
Opona wąska... chyba zbyt wąska. jakie tam mozna max wcisnać?
@widmo82: zdecyduj się:)
MTB jest poza moimi zainteresowaniami, ale rzuć
@widmo82: dokladnie, dlatego dopytaj, jak jesteś zainteresowany.
Wrzuć też może później kolejny wpis, czy rower ok, bo jak wspomniałem mtb to trochę nie moja bajka. No i daj taga #mtb wtedy
Wie jak jeżdżę i gdzie. Jedyna zmiana to większa zębatka na przodzie potrzebowałbym. Ze kształt ramy nowocześniejszy i takie tam.
Komentarz usunięty przez autora