@dave_qwerty: Nie mam pojecia, pewnie dali se siana, wiedzac, ze #hardtrance zaczyna ustepowac upliftom i progressive, a pozniej to juz w ogole te rakowe EDM. Co zdazyli nagrac to ich i nasze :D. Polecam jeszcze Signum, dosyc podobny klimat z tamtych lat.
@VintagE25: obecnie bardziej siedzę w techno, a z hard trance najbardziej siada Alphazone i stary Cosmic Gate, jeszcze coś się znajdzie, ale teraz bardziej mnie jarają groove w techno. Kiedyś szukałem po necie co się z nimi stało ale nie znalazłem, niby z przyczyn prywatnych i piracenia ich tracków. Hard trance potrzebuje wsparcia sceny, bo poza klubami w UK i AUS w innych krajach za bardzo nie istnieje, a labele działające
@dave_qwerty: Danny V znam jedynie nazwe, ale kawalkow nia kojarze. W UK trance trance wszelkiego podgatunku trzyma sie raczej niszowo, ale jest duzo eventow tematycznych, gdzie zjezdza sie cala swiatowa smietanka. W mainstreamie w klubach rzadzi tam Deep House i DnB.
@dave_qwerty: @dave_qwerty: techno to zbyt szerokie pojecie. to tylko okreslenie miliarda gatunkow, ktore wyewoluowaly na fali nowych mozliwosci komputerow, syntezatorow i mikserow na poczatku lat 90, wlasnie eurodance, trance, jakies ambienty, hardstyle, hardcore itd. nie ma czegos takiego jak sluchanie gatunku techno
@VintagE25: niestety jesteś w błędzie, techno to techno, jeden z miliarda gatunków muzyki elektronicznej jak to napisałeś - to w drugą stronę występuje błędne nazewnictwo i ignoranci nazywają każdy utwór elektroniczny techno, a to nie jest prawda.
@fryc1906: nawet wikipedia tobie przeczy, nigdy nie slyszalem zadnego kawalka techno, tak sie mowilo w uproszczeniu, ze jak ktos sluchal wczesnego tiesto np lub avb to sluchal techno, ale to od poczatku byl trance, ew.jakies lasgo, sylver, milk inc. dj sash,ale to z kolei eurodance
@VintagE25: co Ty piszesz, Techno to techno, a trance to trance. Panuje mylne określenie że wszystko co ma beat 4x4 to techno. Techno to np Jeff Mills, Chris Liebling, Mauro Picotto (ale nie wliczamy w to Komodo, Proximus czy Iguana bo to trensy), Chris Liberator, Adam Beyer, Axel Karakasis, UMEK i nie wiem co oni mają wspólnego np z takim Alphazone jak to 2 różne światy już nie mówiąc że techno
Hard trance potrzebuje wsparcia sceny, bo poza klubami w UK i AUS w innych krajach za bardzo nie istnieje, a labele działające