Aktywne Wpisy

Mieliśmy z #rozowypasek dość stresujące i pracowite dni. Weekend miał być zwieńczeniem tego, chwilą zasłużonego odpoczynku. Z racji z tego że ja całą sobotę miałem już wolną, a różowa miała kilka spraw do załatwienia i wracała późnym wieczorem to zdeklarowałem się że przygotuję coś specjalnego na wieczór. Wpadłem na pomysł że w sumie napiłbym się wódki. Po prostu, bez żadnych udziwnień, kolorowych napojów, muzyki w tle. Po prostu. Więc czekając na różową

hugoprat +442
Fajnie się tam bawicie @santanderbankpolska
Najwyższa pora zmienić bank na taki, który nie będzie mnie śledził, sprawdzał co, gdzie i kiedy kupuję, za ile i nie będzie mi wyliczał każdego pierda z CO2. Ha Tfu!
#santander #santanderbankpolska #bankowosc #finanse #pieniadze #ekologia #ekooszolom
Najwyższa pora zmienić bank na taki, który nie będzie mnie śledził, sprawdzał co, gdzie i kiedy kupuję, za ile i nie będzie mi wyliczał każdego pierda z CO2. Ha Tfu!
#santander #santanderbankpolska #bankowosc #finanse #pieniadze #ekologia #ekooszolom

Czy istnieje w Soliworks-ie funkcja ,,szybki wymiar"? tzn zamiast osobno tworzyć okrąg i potem wpisywać średnicę, to można zrobić to od razu podczas tworzenia.
Widzę, że można tworzyć bryły poprzez wyciąganie, czy jest także zwykła opcja tworzenia bryły np. sześcianu?
Spotkałem się z błędem aktualizacji:
,,Jeżeli problem nadal występuje, serwer proxy może zapobiegać automatycznym pobraniom. Wybierz opcję pobrania plików ręcznie.
Aby uzyskać więcej informacji na temat błędów pobrania, odwiedź Portal klientów (Customer Portal)."
Ktoś wie jak temu zaradzić?
Teraz tworzę okrąg, a później zmieniam jego średnicę na np. 30
Chcę podczas tworzenia okręgu wpisać 30 i nacisnąć enter, co ma stworzyć okrąg o promieniu 30
Opcje systemu, ogólne, wprowadzenie wartości wymiaru
- naciskam polecenie ,,Okrąg"
- zaznaczam punkt środkowy
- wpisuję 44
- naciskam enter i nic się nie dzieje.
@Erk700
Czytam co napisałeś i nie wiem o co chodzi - jak ktoś Ci pomaga to nie wypada tak do niego napisać, żeby sobie znalazł...
ja powtarzam.
kliknij raz zaznaczając środek, zrób okrąg i kliknij drugi raz (jeszcze nie podając wymiary) zrobi się pomarańczowy i okienko wtedy jest aktywne i można wpisać wymiar
Jak mniemam chcesz, żebym najpierw stworzył okrąg, a później go edytował i zmienił jego wymiar.
Zależy mi na szybszej opcji:
https://www.youtube.com/watch?v=vdGAiTqOv9M
tylko samo to edytowanie to nie musisz specjalnie włączać, tylko masz od razu włączone po stworzeniu okręgu wystarczy wymiar wpisać - próbowałeś w ogóle? bo może tego nawet nie zauważasz, że jest taka opcja.
Przy elipsach, wielobokach też, nie chce zadziałać przy prostokątach, no cóż... pozostaje użycie TAB-u
Jak ją zaznaczysz to pojawi się pod nią kolejna, którą również musisz zaznaczyć -> Utwórz wymiar tylko po wprowadzeniu wartości.