Wpis z mikrobloga

Mirki z #assettocorsa #dirtrally i innego #simracing czy ktoś z Was jeździ można na playseat challenge i mógłby się podzielić wrażeniami?
Tak wiem, lepiej kupić normalny rig niż to "krzesło wędkarskie" ale to jedyna mobilna opcja, którą mogę chować po graniu a to wymóg konieczny.
Mam zamiar jeździć przy biurku.
  • 36
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Skyler: to przy takim będziesz już niestety odczuwał znaczne opóźnienia. Przetestuj jak bardzo laguje kierownica w grze względem Twojej fizycznej. Wydaje mi się, że może być ciężko z trafianiem w zakręty.
  • Odpowiedz
@malpaa: Wredne pytanie, ale ile ważysz? Bo ciągle słyszę o tym "Jak ważysz za dużo" ale nigdzie nie ma podanej jakiejś wartości do odniesienia :D Ile te rzepy wytrzymują 80-100-120kg?
  • Odpowiedz
@Skyler: Też mam i też jestem zadowolony. Jeśli musisz chować do szafy po jeździe to nic lepszego na rynku nie ma, fotel się składa razem z kierownicą i pedałami i wchodzi do szafy elegancko. Cały proces zajmuje ze 2 minuty żeby pospinać rzepami wszystko.

Nie jest to produkt pozbawiony wad - regulacja wysokości powoduje regulację długości też, więc jak masz krótkie ręce to będziesz siedział jak u babci na pączkach,
  • Odpowiedz
@Skyler: musisz zrobić test i samemu ocenić, bo przyznam, że nie wiem czy 40ms będzie odczuwalne. U mnie jest koło 30 i minimalny lag jest, ale taki, że praktycznie nie sprawia mi problemów. Nie wiem jaka jest granica, po przekroczeniu której lag zaczyna być faktycznie irytujący.
  • Odpowiedz
@samFTW: no niestety nie mam jak zrobić testu bo nie mam jak przed tv zamontować kierownicy, a informacja o tym lagu jest ważna w kontekście mojego kupna playseata. :P
  • Odpowiedz
@Skyler: mam ten fotel i mimo 2 metrów wzrostu i 110 kilo wagi sprawuje się dobrze. Jedynie do czego mogę się przyczepić to niewygodne wsiadanie/wysiadanie i ciasno w tyłku wiec jeżeli masz szeroko w biodrach to może być trochę niewygodnie. Jeżeli chodzi o o wysokość monitora na biurku to wg mnie jest idealnie. Kierownica przy wygodnym ustawieniu u jest na wysokości krawędzi biurka wiec jak do tego masz regulacje wysokości
  • Odpowiedz