Wpis z mikrobloga

Macie jakieś rady dla ulańca, który chce schudnąć. Głównie wszystko odkłada mi się na brzuchu. Po pierwsze napewno muszę rzucić śmieciowe jedzenie typu Mc Donald. Po drugie zmniejszyć dzienną ilość kalorii. Rower plus bieganie. Myślicie, że to wystarczy, żeby zauważyć jakieś efekty do końca czerwca? Może jakieś porady?

167, 69kg. Sport raz w tygodniu.

#dieta #mirkokoksy
  • 11
@Rofiti: polecam Fitatu (appka do liczenia kalorii) - ustawiasz sobie ile chcesz chudnąć tygodniowo i jeżeli trzymasz się limitu to bez większej filozofii chudniesz
@MarianAlkoholik: niby nie jest najgorzej, ale doskwiera mi ten brzuch... Wyglądam trochę jakbym był starym januszem i miał typowo piwny brzuch.

@Heart: Znałem to już wcześniej. Już od dzisiaj używam.

@Pietrek9: Piję tylko wodę niegazowaną więc to już jakiś plus.
@Rofiti no jak chcesz tylko schudnąć to licz kalorie, do tego bieganie jak najbardziej, bo będziesz mógł więcej jeść, więc będzie ci wygodniej :p
Ale według mnie jak się nie ćwiczy to lepiej mieć lekką nadwagę niż być chudzielcem
@MarianAlkoholik: chciałbym najpierw nieco schudnąć, a później zamienić bieganie na siłownię, żeby coś wyrzeźbić. Zobaczymy jak wyjdzie. Pierwszy cel to trzymać się kalorii, ograniczyć wszystko co "niezdrowe" plus rower albo bieganie.