Cześć dzień dobry! Mam w planie zakup zestawu audio. 90% do słuchania muzyki, reszta netflix. Chciałem poczytać o sprzęcie co i jak zanim dokonam wyboru ale fora audio to nieporozumienie xD. Złote przetworniki, wygrzewacze kabli, jakieś przedwzmaczniacze na kiju no i ogólnie bez wydawania min 6000 zł to w ogóle nie podchodź, bo wszystko będzie brzmieć jak mydło. Co normalnego mogę kupić do powiedzmy 1000 zł +-? Nie musi być bardzo głośne, bardziej zależy mi na fajnej rozpiętości dźwięku. Co polecicie?
@Momenty_Uchwycone z takich tańszych kolumn, wzmacniaczy i amplitunerów to mam jvc ja-s310, scott r-33s oba w pięknym stanie z kolumn wigo wbf33p w świetnym stanie, telefunken tl700 w ładnym i wigo wbf31 z fornirem do poprawy. Te pierwsze to są maluchy na półkę / biurko ale aż idzie złapać się za głowę jak wielki dźwięk z nich jest, drugie to są spore podstawkowce z niezłym aczkolwiek szybkim basem o ciepłym brzmieniu, te
Cześć dzień dobry!
Mam w planie zakup zestawu audio. 90% do słuchania muzyki, reszta netflix. Chciałem poczytać o sprzęcie co i jak zanim dokonam wyboru ale fora audio to nieporozumienie xD.
Złote przetworniki, wygrzewacze kabli, jakieś przedwzmaczniacze na kiju no i ogólnie bez wydawania min 6000 zł to w ogóle nie podchodź, bo wszystko będzie brzmieć jak mydło.
Co normalnego mogę kupić do powiedzmy 1000 zł +-? Nie musi być bardzo głośne, bardziej zależy mi na fajnej rozpiętości dźwięku. Co polecicie?
No i #dziendobry( ͡° ͜ʖ ͡°)