Aktywne Wpisy

6aesthetic9 +57
za 15 minut koncze 24 lata i mam taką rozkmine że czym jestem starszy tym szybciej biegnie czas, ostatnie 4 lata to nie wiem kiedy mi minęły

Lawsuit +76
Miliony na koncie, 5 firm, 15 lat stazu na silowni, kilka mieszkan... a to wszystko po to zeby byc w zwiazku z jakas gowniara szonem ktora wyglada jak trans i nie skonczyla szkoly sredniej xD
Serio biseks stac cie na wiecej
#famemma
Serio biseks stac cie na wiecej
#famemma
źródło: temp_file5282549434007596745
Pobierz

Mirki powiedzcie jak to jest. Zainwestowalem w zeszlym roku okolo 25k pln w krypto. Zakupilem na bitbay eth ktore przelalem potem na bitfinexa a w pozniejszym okresie na binance. Na poczatku troche tradowalem recznie ale w styczniu tego roku napisalem sobie bota ktory tradowal za mnie na btc na binance. Bot jest odpalony w awsie w dc tokyo i handluje na binance, ktore jest rowniez w tokio. Od stycznia wykonal kilkadziesiat tysiecy transakcji i na oko obrocil z 50 mln dolarow gotowki. Czy zgodnie z nasza nowa interpretacja mam zaplacic 0.5mln dolarow podatku pcc?? Czy poniewaz zarowno operacje zakupu jak i miejsce handlu sa poza Polska i UE (gdyz to nei ja fizycznie handluje tylko bot odpalony za granica) te operacje sa zwolnione z tego podatku? Jak to jest?
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez autora
Jesli zarowno przedmiot jak i umowa zawarta jest za granica to nie jest to opodatkowane pcc. Moze glupie jest moje rozumowanie ale w tkaim razie wg. mnie umowa zawarta jest poza granicami naszego kraju czy w polsce? Gdzie w takim wypadku dochodzi do zawarcia umowy?
Generalnie zgodnie z przepisami jesli do umowy zachodzi poza granicami kraju to nie podlega to pcc. W tym przypadku zarowno gielda jak i bot sa poza wiec pytanie jest jak to interpretowac. Bo jesli interpretacja jest ze to zalezy od tego w jakim kraju znajduja sie kontrahenci koncowi to dojdzie do koljenego absurdu - ja w tym czasie wielokrotnie przebywalem
@woodoo: dokładnie. Ale odpowiedziałem na komentarz też w tym stylu :)
Twoje komentarze coś interpretują i wyjaśniają.
@woodoo: przepis jest taki ze musisz mieć wątpliwości co do miejsca zawarcia umowy.
Jeśli je masz to było to u ciebie w domu a jak nie to zagranicą.