Aktywne Wpisy

ChickenDriver2 +15
#pracbaza
Klęska urodzaju.
Wygrałem rekrutację w firmie A. Dostałem ofertę. Przyjąłem ale na wypowiedzeniu (3 m-ce), krótko po jej przyjęciu dostałem zaproszenie w firmie B do rozmowy w sprawie pracy w fajniejszym zakresie, w większej firmie, z lepszymi opiniami na GW i w ogóle. Poszedłem pogadać, bo co mi szkodzi. Rzuciłem jeszcze większy hajs niż przyjąłem w A i tyle. No i po około miesiącu od przyjęcia oferty A, firma B złożyła
Klęska urodzaju.
Wygrałem rekrutację w firmie A. Dostałem ofertę. Przyjąłem ale na wypowiedzeniu (3 m-ce), krótko po jej przyjęciu dostałem zaproszenie w firmie B do rozmowy w sprawie pracy w fajniejszym zakresie, w większej firmie, z lepszymi opiniami na GW i w ogóle. Poszedłem pogadać, bo co mi szkodzi. Rzuciłem jeszcze większy hajs niż przyjąłem w A i tyle. No i po około miesiącu od przyjęcia oferty A, firma B złożyła

Fennrir +64
Niezła #patodeweloperka w #katowice przebijająca chyba nawet wrocławskie nadbudówki: trzykondygnacyjna nadbudowa stanowiąca połowę wysokości budynku. Kamienice są w ewidencji, ale konserwator najwyraźniej problemu nie widzi, co innego gdyby szaraczek chciał wymienić okna, wtedy już by była "ingerencja w wygląd zabytku". IMO powinien być bezwzględny zakaz nadbudowywania zabytkowych kamienic (z jedynymi dopuszczalnymi wyjątkami w celu odtworzenia oryginalnej wysokości czy wyrównania pierzei), bo to co się dzieje w ostatnich latach to jest kompletna patologia.
źródło: dworcowa
Pobierz

Myślałem sobie w związku z ostatnimi jazdami co by mnie najbardziej ucieszyło:
(chyba wyjazd do Czech i balanga z moje krypto wypłacone od ichniejszych bitomatów 100% kasy na satysfakcje ), a Wy ?
(oczywiście czysto teoretycznie)
Na co masz najwiekszą ochotę po informacji z MF.
- wymiana krypto-krypto do rozliczenia (przez 4ry lata nie trzeba bylo takie byly interpretacje)
- DG nie może rozliczyć kosztów na podstawie historii z giełdy
- PCC obowiązuje krypto zawsze (chodź teoretycznie np aukcje odbywają się za granicą Polski nie raz)
- firma tez powinna płacić PCC (nawet taki kantor)
- PCC robisz od każdej najmniejszej transakcji
właściwie wszędzie gdzie można coś na niekorzyść podatnika zinterpretować to tak
@WeselnyGiermek00: ja przypomne że podatek od nieujawnionego dochodu to 75% ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Rihter: powiem tak sa typy ludzi Co się weryfikują i sa tacy co się nie weryfikują i siedzą w azji.
Do Azji przelewają monero... :D
Oczywiście patrząc po wolumenie na bitbay US bedzie mial z kim się boksować.
@Rabusek: nom ale ten dochód musi być od czegoś naliczony co ?
jak nie mam nowego domu czy samochodu to gdzie ten dochód ?
@aukolb: jak masz fakturki to tak panie można odliczyć ale jest problem bo kto Ci je sprzedaje.
Jesli bitbay
a druga kwestia jak ktoś robił kilkanaście trejdów dziennie: PLN - BTC, BTC - PLN to płaci podatek od PCC czy za każdym razem 18% dochodowego :D?
@aukolb: tak jest... a jak był pionierem high freqency trading na bitbay botem to zabuli często x10 tego dziennie co miał... kasy i to 14dni od transakcji.
Malo tego trzeba do KAZDEJ osobno transakcji zlozyc PCC formularz na druku... :D
Tak jest w Polsce. Od razu chce się żyć.
Naprawde szkoda mi ludzi co handlowali na zweryfikowanych kontach.
@aukolb: w lecie Cię aż tak nie wydymają jak PiS Cie wydyma.