Wpis z mikrobloga

Mirki jest sprawa. Moja Znajoma podpięła sobie telefon do PC poczyń skasowała jakieś nagranie z telefonu ale myślała że kasuje tylko z PC a w telefonie zostanie po czym okazało się że trwale to usunęła niema w koszu ani nigdzie nie idzie cofnąć usuwania bo klikała gdzieś coś. W jaki sposób to ratować odzyskiwanie danych ale z PC czy z telefonu? skoro usunęła to na PC ale było w telefonie. Czy lepiej jakiś serwis niż samemu dłubać? To jakieś dawne nagrania po mamie itp więc ważna pamiątka.
#pcmasterrace #pc #telefony #smartfon #logikarozowychpaskow #niewiemjaktootagowac
  • 11
@patoologiaa: Podepnij telefon, odpal program recuva, wyznacz mu dysk z telefonu i czekaj, jak stało się to nie dawno i nie zdążyło nadpisać miejsca to powinno spokojnie przywrócić, mi w dwóch wypadkach program już uratował życie.
@patoologiaa: pierwsza myśl - na hirensboot znalazłyby się jakieś narzędzia do odzyskiwania danych usuniętych z poziomu menedżera plików. trzebaby dopilnować, aby przestrzeń nie została niczym nadpisana - to przede wszystkim.
@baziu: @Mald: Nie wiem jak teraz ale jakiś czas temu jak wszedł andrut 5 i 6 to okazało się, że bez rootowania nie ma możliwości podpięcia telefonu jako pamięć wymienną i nie da się przeskanować telefonu z poziomu windowsa. Karty SD bez problemu, ale do pamięci telefonu dostać się nie sposób. Chyba, że istnieje jakieś oprogramowanie serwisowe i robi czary, ja takiego wtedy nie spotkałem.
@zolwixx: no właśnie tu just zonk. Widzi telefon ale jaka samsun gj5 a nie jako dysk wymienny i nie idzie tego włączyć do wyszukiwania... na PC odzyskało niby naganie ale pisało że plik jest nadpisany.