@lkzb: No, ale mimo wszystko. Może to wykop taki słaby z polskiego, ale jak widziałam wyniki z polskiego znajomych to w żadnym roku tak słabo ie poszło.
A na cholere mnie jakiś wynik znakomity z polskiego?
Lektur nie czytam bo są ciekawsze książki np Atlas Zbuntowany, od cholery ze Star Warsów, trylogię husycką i inne normalne ciekawe dzieła do których mnie nikt nie zmusza a sam chętnie czytam.
@podejrzany_wykopowicz: I co, czytanie ze zrozumieniem takie trudne jest, że rozszerzona z polskiego jest łatwiejsza? Pisałeś? Czy może wypracowanie na poziomie podstawowym jest dużo trudniejsze od rozszerzenia, bo na podstawowym masz podaną listę lektur, a na rozszerzeniu nie wiesz, na co trafisz? :|
@podejrzany_wykopowicz: :D to się uśmiałam :D @zurawinowa: aż zerknęłam na wypracowania z podstawowej i temat z Ludzi bezdomnych przecież jakiś trudny nie był... pewnie trochę gorzej z Dziadami i symboliką, ale co jest trudnego w porównaniu postaw?
@marysuistyczna: Ja bym pisała Dziady, uwielbiam je. :] Podejrzewam, że kolega zobaczył, że na P trzeba znać lektury, a na R nie, bo możesz trafić na coś, co widzisz pierwszy raz na oczy. :]
@zurawinowa: Wystarczy zinterpretować i zanalizować 2 dowolne utwory literackie. To takie trudne? Poza tym jeżeli trafisz na tekst którego nie znasz to trudniej złapać kardynalaka.
Jak na podejście,
albo się uda albo się nie uda, ale uczyć się nie będę bo fajniejsze jest nawet patrzenie w sufit
jest ok
PL ustny 95%
EN ustny 83%
PL 50%
Mat 74% -gdzie ja zgubiłem tyle punktów. wstyd normalnie...
EN 94%
Mat rozsz. 18%-hiehie nic się nie uczyłem, a w ogóle miałem 2 na koniec z matmy :D
EN rozsz 50%-bo do dupy wypracowania były...
I tak będę w czołówce PŚK w rekrutacji pewnie.
Kto by tam się przejmował polskim :P ? MATEMATYKA!!!
A na cholere mnie jakiś wynik znakomity z polskiego?
Lektur nie czytam bo są ciekawsze książki np Atlas Zbuntowany, od cholery ze Star Warsów, trylogię husycką i inne normalne ciekawe dzieła do których mnie nikt nie zmusza a sam chętnie czytam.