Wpis z mikrobloga

Byłem wczoraj w #lodz. Zaliczona kaliska, na której parkuje się pod #!$%@? wiaduktem bez oświetlenia, do tego zero tam ruchu, jeśli chodzi o kolej, oprócz tego widziałem chyba jakiegoś samobojce na balutach, z 3 radiowozy na kogutach, na "starym rynku" biegał sobie jakiś bezpanski pies, który srał gdzie popadnie, na piotrkowskiej pełno brudasow, jakieś cygany, ukraince, zoltki, a jeszcze na słynnej wylotowce na zgierz wykolejony tramwaj, ##!$%@? ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • 8
ja z Poznania przyjechałem

@odjatakpawlacz: heh pamiętam kiedyś jechałem do Poznania. 12 listopada to było, Polski BUS, łajfaj na pokładzie, więc jakiś typek oglądał se filmiki z Marszu Niepodległości. Żaden z niego narodowy patriota nie był, ot zwykły człowiek w dresikach, hip hop fan.

Jak tylko wyszliśmy na dworcu w Poznaniu, podbiegła do typa grupka jakichś chłystków, zaczęli go wyzywać od nazioli, przewrócili na glebę, przekopali i uciekli.

Poznań - super
przynajmniej masz co wspominać :p

@odjatakpawlacz: to akurat prawda, bo się Poznaniem jednak trochę zawiodłem. Spoko Rynek, spoko Ostrów, ale takto to tak raczej średnio bym powiedział. I akurat lumpów to macie tyle samo co w Łodzi ;)

Tak czysto subiektywnie - i oczywiście bez żadnej spiny - to po moich wycieczkach po Polsce i po odwiedzeniu 10 największych miast to Poznań jest chyba trzeci od końca jeśli chodzi o "fajność"
A co polecasz do zwiedzenia z dużych miast?

@Flamand: tutaj nie będę oryginalny - najładniejsze i najbardziej klimatyczne są wg mnie Kraków i Gdańsk. Fajny też Wrocław.

A tak to lubię mniejsze miasta, które nie maja miliarda zabytków, ale sie człowiek tam fajnie czuje. Za klimat na starówkach Toruń, Kłodzko i Bydgoszcz (no ale poza starówkami to gorzej ;) ). Za zieleń Płock i Zwierzyniec. Za zamki Malbork, Krzyżtopór, Ogrodzieniec. Zależy